O zi nu prea animată

Ninge fără vlagă, ca un vals lent. Așa ca ziua de azi. Înceată, ca o secvență reluată. Ore întregi de stat în jurul unei mese ovale și mari, jumătăți de oră împărțite la 15 oameni, idei disecate și discutate de alții 6, noi și profesorii noștri de Artă, noi și proiectele noastre finale. Am desenat pe ultimele pagini ale cărții pe care o citesc în tren, un Murakami, că altă hârtie n-am avut la început, am și citit din carte pagini întregi, mai pe sub masă, mai la vedere, am căscat, m-am întins, m-am foit și iar am reluat. Nu pot să-mi țin fundul pe un scaun fără să fac nimic. Așa am început să fac caricaturi, schițe, acum mi-au venit litere scrise în poală.

Mie mi-a venit rândul aproape ultima, mi-am descris ideea, sugestia a fost să fac doar animații scurte că-s amuzante și suficiente, plus că la câți suntem, devine problematic cu împărțirea spațiului de expoziție la toți. Eu am zis că n-am nimic împotrivă, credeam că e vorba să muncesc asiduu la proiectul ăsta ca să arăt că îmi dau silința, dar dacă se poate și să mă scald (la propriu) în câteva animații, cu atât mai bine! Da, vor fi animații cu tema dușului și a nudității cu umor, desigur, că dacă devine prea serios sau fără spontaneitate mă apucă plictiseala.

Așadar, săptămâna viitoare e vacanță, am ce face! Mai greu de văzut de unde voi face rost de atâtea monitoare sau proiectoare ca să curgă câte o animație pe fiecare, dar mâine urmează discuții individuale și ne-om lămuri și cu asta.

Animațiile de până acum le puteți vedea aici: https://www.instagram.com/_irinabek/

Afară ninge transparent în continuare, ca picuri dintr-un duș ce n-a fost bine închis. Ca și cuvintele care mi-au curs pe genunchi într-o învălmășeală mai mult sau mai puțin organizată, cu final inspirat de un proiect ceramic al unuia dintre noi. Că nu-mi găseam finalul, până mi-a căzut ca o frișcă într-o cană de cafea din cele multe de pe masa ovală din mijlocul unei încăperi prin fereastra căreia începuseră spre amiază să treacă fulgi puțin animați.

afgangpoetry

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s