Invitatul zilei

-Bună ziua! Bun venit la un talk-show de importanță națională! Căci 81% dintre adulți nu consumă suficiente fructe și legume. Da, dintre dumneavoastră, domnilor și doamnelor care ne urmăriți de acasă cu fundul pe canapele și fotolii. Ce, credeți că nu vă vedem? Ce vă uitați așa la mine? Așa ceva este inadmisibil! Înțelegeți? Nu pentru mine, căci eu îmi fac zilnic un suc legume  dimineața și un smoothie de fructe seara…. daaaah!… dar pentru voi înșivă. Această situație trebuie schimbată, procentul trebuie răsturnat imediat! Prin urmare, invitatul nostru din această seară este un pic mai altfel decât de obicei, adică nu vorbește mult și incoerent ci deloc și concis. Storcătorul prin presare la rece, Hurom!

(aplauze în studio. Invitatul e adus triumfător în brațe și așezat cu grijă pe masa moderatorului, lângă un bol imens cu fructe și legume)

-Bună seara, domnule Hurom HZ Alpha!

-Hr…hr… huruie abia perceptibil invitatul.

-V-am adus aici ca să arătăm și publicului nostru neștiutor, ca să nu spun ignorant, da, vouă mă adresez, celor 81%… ignoranți, dar mulți, cum ar spune Lăpușneanu dacă ar mai fi trăit, săracul…. în fine…. Ca să arătăm cât de ușor și de bine le-ar fi să-și facă și ei un suc proaspăt și plin de vitamine zilnic. Cât stau să butoneze pe Facebook în neștire, mai bine iau doi morcovi, un broccoli și un măr și apasă pe buton. Și ca să fie și mai cool, să-și pună și haștag: #sucdelahuromșieștiomdeom. Știm cu toții că ne caracterizează spiritul de turmă, prin urmare, după câteva astfel de postări zilnice, nu va trece mult până când vor face și alții la fel. Și e mult mai sănătos și mai sigur decât moda aia ridicolă cu turnatul găleții de apă în cap. De la aia te alegeai cu pneumonie. De la suc te alegi cu un ten strălucitor și ești cu 5 ani mai tânăr. Uitați-vă la mine și spuneți că n-am dreptate! (Nu că n-aș fi oricum atât de tânără…)

(Aplauze. Camera insistă pe fața prezentatoarei. Invitatul huruie abia perceptibil și ronțăie un morcov și mai apoi un măr care îi ies pe nas sub formă lichidă).

-Apoi, talia vi se subțiază, doamnelor, burta se micșorează, domnilor, înghițiți vitamine rapid și plăcut, ia uitați!

(Prezentatoarea ia paharul de sub nasul invitatului și-l dă pe gât cu mici întreruperi. Își dă ochii peste cap sugerând plăcerea și respiră adânc).

-După cum observ, invitatul nostru nu e prea vorbăreț, așa că-mi permit să vorbesc eu în locul dumnealui. Să-i fac o biografie succintă: Este cel mai tânăr dintr-o familie numeroasă de nu mai puțin de 11 membri, a treia generație. Dar dacă Hurom cel din prima generație este încă atât de robust încât să țină pasul cu nepoții și atât de modern încât să nu-i facă de rușine, domnul Hurom HZ aici de față- (după cum se vede, toți păstrează inițiala H, blazonul familiei), atât de tânăr (ce alură proaspătă!) și mai ales, atât de chipeș (uitați numai cât de distins și elegant e în haina dumnealui de inox!) păstrează și calitățile generațiilor dinaintea sa, adică poate stoarce rădăcinoase dure, fructe moi sau frunze fără nici un fel de efort, oferind cel mai mare conținut de vitamine, minerale, enzime și fitonutrienți în sucul proaspăt stors datorită tehnologiei avansate de stoarcere și a vitezei ultra-lente de rotație. Însă aduce o tehnică nouă, optimizată a sistemului de stoarcere și de evacuare a resturilor. Credeți-mă pe mine când vă spun că asta e foaarte important, căci curățarea unui storcător poate lua mai mult timp decât să faci sucul în sine. Ca una care beau suc proaspăt în fiecare dimineață în ultimii cinci-spre-zece ani!- (o sprânceană ridicată, precum și degetul arătător spre public)- știu exact ce importanță are când te grăbești să ieși pe ușă spre o nouă zi și timpul pare că se comprimă dimineața, nu-i așa? Pe scurt, invitatul nostru asigură performanțe ma-xi-me (da, da, cum bine auziți! Știu doar că asta vă interesează cel mai mult, doamnelor! Poate și pe unii dintre domni?) și pe viață! Mdah, aici v-am captat atenția, se pare! E posibil să fie pe viața dumneavoastră doar, Hurom o să vă îngroape și o să treacă în posesia copiilor care se vor bate pe el, depinde cui îl lăsați moștenire, dar din fericire, aceea nu va mai fi problema dumneavoastră la acel timp. Care timp, tot din fericire, va fi mult prea îndepărtat dacă vă începeți ziua cu un suc proaspăt stors, așa cum vă bat la cap de la începutul emisiunii. Îmi dați dreptate, domnul invitat?

(Invitatul mișcă din cap ultra-lent, cam la 43 de rotații pe minut. Gazda emisiunii o ia ca pe o bineînțeleasă aprobare).

-Schimbarea începe cu fiecare dintre dumneavoastră, doamnelor și domnilor! Și cu storcătorul Hurom, mai apoi. Șțiți că fiecare dintre noi trebuie să mănânce 6 legume și fructe zilnic? Dar cine stă să numere, și cine o face? Acum le puneți pe toate în storcător și el vi le dă într-un pahar. Cu până la 6 ori mai multe vitamine, minerale și enzime. Aveți prea mult patrunjel de la țară? În storcător cu el! Nu știți ce să faceți cu grâul încolțit de Sf. Andrei? Tot în storcător! Ăla micu’ vrea supă sau piure? Îți pasează Hurom legumele și verdețurile cât îl așezi pe el la masă. Soacra vrea iaurt cu migdale și semințe de cânepă dar se plânge că dantura ei nu mai e ce-a fost, fir-ar mama ei de bătrânețe? Hurom îi stoarce totul până la ultima vitamină! Vrei și tu o înghețată, pentru că meriți? Sau un Șerbet de coacăze? Pune-te masă, așază-te masă, ca-n poveste. Hurom ți le dă pe toate la pahar. Stoarse până la ultima picătură! 100% natural!

(invitatul nu zice nimic. Ce să zică, e cam obișnuit cu laudele, după 40 de ani de cercetare și dezvoltare în căutarea perfecțiunii sucului. Acum mai mult tace și face, ca oricine matur și cu experiență).

-Avem și câteva întrebări din public?

-Da! D-apoi cu finisajîli cum stați, dommu’ Huromu? (o voce peltică și puțin răstită).

Invitatul tace și mestecă niște frunze de pătrunjel.

-Cum stă, doammă? Că aista nu pré zîcî mult! Îi efișient iel di fel, tași și fași, nu ca nevastâ-mea cari niși nu tací, nici nu fașí! Oari nu poa’ să-mi facă șî mie un borș, că-n baza lu’ fimeia asta a mé, numa’ telenoveli îi di ié.

-Domnul, cum vă numiți?

-Jeorjică, duduíi.

-Domnule Georgică, cu finisajele stă excelent, vă garantez că HZ Alpha are cele mai bune finisaje pe care Hurom le-a oferit vreodată unui aparat dar și elemente de tehnologie modernă cum ar fi indicatoarele LED amplasate pe consola centrală. Și da, sunt convinsă că vă poate face, dacă nu un borș, măcar o supă cremă ca să o faceți pe doamna invidioasă. Și pe vecinele dumneavoastră chiar. Mai știți, poate veți fi chiar promotorul Hurom la dumneavoastră în bloc! Altcineva? Doamna?

-Doamna Maria, mulțumesc. Eu aș fi curioasă dacă stoarce și citrice, că alea-s mai dificile, așa, ori le cojești, ori le storci manual, eu le cam evit, ce să zic …

-Bună întrebare! Veți fi surprinsă să aflați că este un dispozitiv pe care e de ajuns să-l montezi pe baza aparatului, tai citrica în două și pornești aparatul. Ai suc cât ai zice: ala, bala, portocala!

-Ce nume-i ăsta, nu vă supărați? Hurom?
Domnul Hurom stă
Mestecă conopidă
Merge cu orez.

-Domnule, dar ați făcut un haiku! Felicitări! Și ca să știți, Hurom este un nume coreean. Ați intuit dumneavoastră ceva asiatic! E o familie cu un arbore genealogic impresionant, se trage din Oscar și Omega. Ia uitați aici pe ecranul nostru:

hurom-development-over-the-years

-E timpul acum să încheiem emisiunea noastră, și n-o să mă sfiesc să beau în fața dumneavoastră un smoothie de banane cu afine și zmeură pe care invitatul nostru l-a făcut special pentru mine. Deja îmi lasă gura apă. Mmmmmm! Dacă vi se face poftă, cu atât mai bine! Trăiți sănătos, atâta vă spun!

(moderatoarea trage languros dintr-un pai și cu buzele mai pline și mai roșii de la zmeură își ia la revedere. Genericul rulează repede peste coapsele ei descoperite de rochia scurtă și mulțumește invitatului Hurom. Imaginea se oprește pe pieptul ei: Magazinulprofistore.ro)

 

hurom1

 

Invitat la Super Blog 2017.

Desenat tot pentru.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s