Toamnă doamnă

toamnasb

-Hai să aruncăm cu frunze-n cer!

-Ce spui, de acolo vii tu cu ele! Mi le-ai împrăștiat prin toată grădina de parcă ai sta tu cu grebla în mână să le aduni în movilițe. Și stai potolită, nu mai sufla atâta în ele, că uite ce le zburătăcești. În locul ăsta măcar nu era încă nicio frunză. Acu, poftim! De câte ori să mă aplec, înțelege că mă doare spatele, pe tine nu te doare nici măcar în fund, că deh, tu ești veșnic tânără și nemuritoare și habar nu ai despre ce mă lamentez eu aici… La naiba. Da’ știi ceva, dacă ai să trăiești o veșnicie cu lipsa asta de bun gust și simț estetic, nu te văd prea bine! Că Vara e mereu cu un pas înaintea ta, frumoasă și stilată și bună și caldă și… și tu, hai că în septembrie mai ești cum mai ești, te îmbraci binișor, nu zic, iei gama de nuante la rând din paleta asta roșu-galben, îmi place, îmi mai încălzește și mie sufletul când mă uit la tine. Și crede-mă, am nevoie să-mi încălzesc sufletul când mă pocnești cu câte o ploaie când mi-e lumea mai dragă și când n-am umbrelă, de pot mai apoi să-mi storc pantofii din picioare. Dar ce te faci în noiembrie, atunci ești plicticoasă rău, ternă ca pământul, ca un bulgăre de lut din care oricât ai modela, tot nu iese nimic. Și știu ce zic.

-Da, da, tu cu sculptura ta, uite cine îmi ține mie lecții de modă, măcar dacă ai lucra cu textile poate aș fi mai dispusă să te ascult. Ce habar ai tu?

-Uiți că octombrie e luna mea? Mă vezi îmbrăcată ca un copac fără frunze?

-Nu, te văd îmbrăcată ca unul cu frunze căruia abia aștept să-i cadă, haha!

-Hai, că n-ai nici măcar simțul umorului, ca să compensezi! Hei, ce faci, plângi? Ce te-a apucat? Ești bine?

-Nu, nu sunt, dacă vrei să știi! Sunt deprimată, poftim!

-Uf, de aia plouă atâta în ultimele zile! Ieri am ajuns udă de puteai să mă storci și să mă întinzi pe sârmă la uscat cu totul, ca pe o paiață zbîrcită. Nu că ai știi cum e asta. Dar zi, ce ai? E drept, dacă m-aș îmbrăca ca tine și eu aș da în depresie. Haha! Pardon. Și ce zici că e? Că nu-mi pot imagina ce nemulțumire poate să aibă cineva ca tine, că ploaia nu te udă, vântul nu te bate, tânără și imortală ești, ce să mai vrei?

-Păi asta e, nimeni nu mă place în noiembrie, tu ai zis-o! În septembrie, octombrie, toți mă admiră, că ce frumoasă sunt, că ce culori, că ce armonie, ce spectacol nemaipomenit, ce artă, ce pictură, bla bla, se uită după mine îndelung când trec, se inspiră chiar când se îmbracă, să fie în pas cu culorile Toamnei. Cum vine noiembrie, toată lumea abia așteaptă să treacă, să vină Iarna, că măcar e mai luminoasă, chit că la fel de monotonă.

-Of, dar e așa de simplu ! Dacă ai purta paltonul ăsta de damă atât de elegant de la Desigual, și uite ce căptușeala veselă are, și ghetele astea de piele, în ton, de la S. Oliver e deja suficient să te simți mai bine când treci pe lângă cele multe bălți de prin trotuare și te oglindești în ele. Astea, zău, mi-aș lua și eu o pereche, sunt chiar cool! Și roșii!

large_img_1094350middle2_img_1096808middle2_img_898504

Și uite, dacă vrei totuși să fii în tonul tău de gri, care recunosc, și mie îmi place, că e elegant, n-are cum să nu-ți placă paltonul ăsta de la Medicine. Are și buzunare în care poți să-ți aduni frunzele că nu-ți strică să lași și tu puțin curat în urma ta, doar tot tu le răspândești pe toate prin toate colțurile pe unde nici nu gândești. Și ghetele astea de la Steve Madden, care e drept, nu țin la ploaie, că-s material neizolat, dar poate ar fi chiar mai bine, să-ți pese și ție puțin dacă te uzi sau nu la picioare… Oh, stai, că tu nu te uzi, fir-ar să fie, dar tot ar fi o idee bună, că-s prea frumoase și sclipitoare, e exact ce-ți trebuie într-un noiembrie mohorât. Cu niște pantaloni galbeni (de) Mango și o eșarfă galbenă la gât o să te invidieze și Vara cu toate păpădiile ei în păr. Și pe dedesubt e o bluză numai bună de luat, că tot ești tu o inspirație, admit, în ciuda dispoziției tale capricioase, tu m-ai inspirat s-o iau pe drumul artei, și culmea, chiar într-un noiembrie, dar tu cu gura ta ai zis că pe mulți îi inspiri. Ai felul tău original, de asta placi, că ești așa de unică, schimbătoare și surprinzătoare. Ce faci, roșești? Faci ce știi tu mai bine, hah? Haha!

-Hai, lasă-mă, hai să aruncăm cu frunze-n cer mai bine!

-Știi ce, știi că n-am nicio șansă să arunc la fel de sus precum tine, mai bine hai în casă, bem un must și ne reînnoim garderoba on-line. Și cât ne-om uita noi la ghete și paltoane pe săturate și pe alese, că slavă Domnului, sunt peste 300 de branduri internaționale de top la Answear.ro, și-o să vrei să te înscrii și in club, că o să ai reduceri și invitații la super evenimente ca Vip Sales, poate că-n timpul ăsta s-or bucura și oamenii ăștia de soare pur și simplu, cât nu ești tu pe afară să le arunci frunze și ploaie prin păr și prin buzunare.

middle2_img_1087182middle2_img_1116709middle2_img_1132960middle2_img_1097591

Scris și desenat doar pentru că mi-a fost inspirat brusc de această primă temă de toamnă a Super Blog-ului 2017.

Advertisements

3 thoughts on “Toamnă doamnă

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s