Dar pentru mine

P1270861_peLibrăriile sunt antidotul meu de vreme rea, de plictiseală, de melancolie, de ce-o mai fi de inimă albastră. Alaltăieri mi-am luat ditamai cartea de ilustrații, mare și grea și cu copertă de stofă roșie. De mult mă învârteam pe lângă ea, o luam și o răsfoiam, stăteam printre rafturi minute bune, deja începusem s-o învăț pe de rost. Acum o răsfoiesc acasă printre căni de ceai și bucăți de ciocolată. E o încântare de-a dreptul.

Azi mi-am mai luat o carte. M-a împins vântul puternic drept într-o librărie. Ca și data trecută, m-a întrebat vânzătoarea, așa cum e obiceiul, dacă e de dar. Am zis ca de obicei că nu e. Și pe urmă m-am gândit că de ce să nu fie de dar pentru mine? Și mi-a venit așa în minte după ce luasem mai devreme o cutie cu bomboane de ciocolată. Tot pentru mine. Că m-au sedus vizual și n-am putut rezista tentației. Bomboane cu crème brûlée? Cum să nu mă tenteze, când nici nu știam că există?

Impulsuri de vreme rea. Și am mai avut unul. Am decis să trec de la Sculptură la Grafică. Că mă apropii vertiginos de ultimul an de studiu și să am și niște cunoștințe de altceva, mai ales că-mi place să mâzgălesc cu tușul tot felul de schițe și desene. Rămâne de văzut dacă și decizia asta e un dar.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s