2017

p1270523_pe

A venit și 2017. Prima zi de an nou îmi pare aceeași cu prima zi de primăvară. Mai ales dacă e soare și temperatură blândă. Și e, că înmuguresc timid copacii, magnoliile au boboci și păsările se întrec în triluri. S-a terminat și vacanța școlară și trezirea la 6.30 de azi dimineață a fost ca un pumn în plex. Măcar cursurile mele de artă încep peste o săptămână, așa că azi am fost o meduză care a stat jumătate de zi sub plapumă, s-a uitat la filme Hallmark pe net și a mâncat tort. Că vorba aia, cade omul din copac și se mai clatină nițel până-și recapătă echilibrul, darămite să sari dintr-un an într-altul fără să amețești și să te ia oboseala în vârtejul trecerii.

Tortul e o combinație de blat și cremă de ciocolată  și cremă de vanilie  și însiropat cu compot de cireșe și cireșe presărate și presate printre straturi. Că trebuia să folosesc la ceva compotul rămas de la ris à l’amande. Și o glazură de caramel pe deasupra din zahăr topit peste care am turnat niște frișcă lichidă. Glazură am turnat-o peste tort când s-a mai răcit puțin ca să nu fie chiar ca o apă curgătoare. Alune presărate și ca de obicei, e mai bun a doua zi când ingredientele se așază mai bine unul peste altul.

Mult chef de scris nu am, nici de socializat, așa că o să-mi continui existența de meduză dormitândă. La mulți ani!

Advertisements

5 thoughts on “2017

  1. La multi ani si tie draga mea si un an potrivit de si potrivit de, stii tu, ca o mancare buna!
    Eu mi am inceput anul cu harnicie, sper sa nu ma tina tot anul :)))

    • Si eu am inceput anul facand mancare prea des si fara vreun desen vreo saptamana, m-am ingrijorat, mi-am zis ca gata, asta e, ma transform in nevastă :)) Slava Domnului, mi-a revenit cheful de desenat, sper sa conteze, chiar daca nu E de la inceputul anului 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s