Crimă și pedeapsă? Nu când ai un SSD în casă!

logo_mediadot_patrat

Rotița albastră se învârte în gol ca o parașută scăpată de sub control. Când s-au transformat clepsidrele în rotițe? Apăs pe mouse-ul la fel de albastru și aproape îl sugrum. Îmi tremură sub degete și chițăie lângă laptop, amețit de viteza cu care îl mișc dintr-o parte în alta. Degeaba, pe ecranul înghețat nu se întâmplă nicio reacție.

-Bezmeticule, te-ai împotmolit tocmai acum!

Ca să-mi arate că e treabă serioasă și nu doar o glumă, ecranul se face dintr-odată albastru metalic și-mi pune litere în față ca pe o pancartă: Computerul a întâlnit o problemă neașteptată. Se verifică…. bla bla bla.

-Nu-i adevărat! Pur și simplu nu e! Spune-mi că nu e! Mă adresez unui zeu imaginar cocoțat pe tavan, dar și el dă din umeri. Ce se întâmplă cu documentul meu la care lucrez de atâta timp? Un concurs de scriere la o editură. Peste cîteva zile e termenul limită. Azi mai aveam să-l omor pe personajul principal. Și gata! Aveam totul sub control! Acum mi-a scăpat tot de sub control! A murit și capitolul final odată cu personajul. N-am salvat pe niciunul. Pe personaj nici nu era de așteptat, dar fișierul cu sfârșitul neașteptat al cărții?  Da, poftim, adevărat sfârșit neașteptat! Unde te-ai dus, tu, măi fișierule, atât de repede? Ce-o să mă fac eu acum? Of, off….

Computerul se închide și pornește iar. A trecut o eternitate. Greu se mai deschide! Rotița se învârte ca un titirez și se oprește. Pe o pagină albă. Crima a fost comisă și locul deja curățat, cum s-ar spune. Nu mai am chef să-mi omor iar personajul ci să-l stabilizez. Tehnic vorbind. Sun un prieten. Îi pun întrebarea care face toți banii, că eu nu m-aș pricepe nici de ar fi fifty- fifty. Ce să fac cu laptop-ul meu care e mult prea leneș și n-are ținere de minte?

-Ce-i, Dostoievskaia, s-a lăsat crima cu pedeapsă? Hahaha! Uite că te scot basma curată!Știu un magazin online de produse electronice și componente pentru calculatoare. De acolo îmi iau și eu jocuri PC și ce-mi mai trebuie pentru laptop-ul meu. Caută oferte SSD! Asta-ți trebuie, e simplu!

-Oferte Es…ce ? Zi-mi să notez pe litere!

-Îți explic! (O, nu, îmi zic, vouă ăstora cu computere vă place să explicați, ca și instalatorului care-mi explică ce face el când îmi repară chiuveta și eu nu vreau decât să curgă apa corect prin toate orificiile și atâta tot. Dar tac, pentru că amicul meu deja începe să vorbească însuflețit). Un SSD! Un solid-state drive…

-Un ce??

-Un Scrie Scrie Deștept, așa spune-i, ca să ții minte altădată, că tot ești tu scriitoare! (ce altădată, sper să nu mai fie altădată, nu de asta te-am sunat? iar gândesc, iar nu comentez). Un dispozitiv de stocare a datelor. Folosește microcipuri, consumă foarte puțin curent, e silențios și foarte ușor. Nu are părți mobile,  de aceea e mai rezistent la șocuri și stabil în orice condiții. Și e un fel de Speedy Gonzales, așa de repede face transfer de fișiere.

-Adică chestiile astea ca niște carduri negre? Și pe care să-l aleg, că văd că-s multe și nenumărate în magazinul ăsta!?

SSD Kingston HyperX FURY 2.5 SATA3 240GB 7mm

 

-Nu-s toate negre, dar uită-te la promoții SSD Kingston. Au între 3-5 ani garanție, suport tehnic gratuit, și fiabilitatea renumită a mărcii. De exemplu HyperX Fury, 240 GB.

-Furie zici? Pe ăsta o să-l țin minte! Bine, l-am ales, l-am pus în coș, l-am plătit, văd ca e la reducere considerabilă, acum sper să ajungă repede ca să pot să trimit cartea!

-Ajunge, ai să vezi, doar nu degeaba te-am trimis în magazinul ăsta și nu în altul! Mă suni!

…………….

O săptămână mai târziu scrierea mea e terminată, editată, salvată, printată și gata de trimis la editură. Cerculețul albastru nici nu mai apare, așa viteză laptopul meu are. Totul e în viteză, pe ultima sută de metri. Sper Să (fie) Da…  O să fie mantra mea în zilele următoare. SSD! Aha!

11181779_1191560034193379_4769063824927517783_n

Scris pentru Spring SuperBlog 2016.

Advertisements

3 thoughts on “Crimă și pedeapsă? Nu când ai un SSD în casă!

  1. Pingback: Superblog | Proba 12. Un PC la puterea HyperX!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s