Cu Farmec

farmec-768x283-Fată, nu mai am farmec!

-Vai de mine, te-nțeleg așa de bine! Și eu simt că-l pierd pe al meu… Mă uit în oglindă și nu știu cine e doamna aia matură care se uită înapoi la mine. Și ce caută în casa mea. În fiecare dimineață mă urmărește în baie. Vine după mine când mă îmbrac, o văd în treacăt în oglinda șifonierului. Mă urmărește ca o umbră, e sâcâietoare și insistentă. Nu știu ce să-i mai fac să plece! Mă gândesc să dau jos oglinzile. Am citit odată despre o femeie care nu s-a mai uitat într-o oglindă un an de zile. Atunci m-am gandit că-i o altă poveste născocită de vreuna care voia atenție. Acum, tu, o înțeleg! Ce sa văd? Riduri la ochi, riduri la gură, riduri la nas, riduri, riduri, riduri! La naiba! Mi-e teamă să mai râd! Da’ nici nu-mi mai vine să râd! Mi-e cam greu să mă abțin, îl știi pe Costel cum face poante din orice, iubi’ meu, da’ i-am zis alaltăieri: Costele, te rog frumos să încetezi cu glumele! Am râs și am glumit suficient până acum, acum suntem oameni seriosi, de 40 (și) de ani, nu-mi permit să-mi mai încrețesc pielea că mă faci tu să râd! Uită-te și tu, glumele tale de 15 ani aici s-au pus! Sub ochii mei! Ce vrei, să ajung o babă din aia creponată că tu nu te poți abține să scoți câte ceva spiritual din tine? Și știi, tu, lui îi convine, că el numai scoate vorbele, și cu cât le spune mai serios, cu atât eu râd mai tare și îmi dau lacrimile și mă doare burta, cred că și la burtă așa avea riduri dacă n-ar fi pielea așa de întinsă, bună și grăsimea asta la ceva, să mai zică careva că-i mai bine să fii slab…  Apai să fie ăia slabi sănătoși și încrețiți, că eu mai bine grasă și netedă.

-Fată, stai așa, am vrut să zic…

-Tuuu, cum de nu mi-a dat prin cap, să știi că ăsta e secretul antirid! Atâția ani de zile m-am chinuit ca proasta cu dietele astea! Atâtea prajituri de ciocolată pe care le-aș fi putut mânca! Sau hai, vreo două numai, puse cap la cap, că cine se poate abține de la prajituri de ciocolată, oameni suntem și o viață avem! Da’ m-am mai abținut de la o tocăniță, de la un ostropel… îi găteam numai lu’ Costel și mai gustam și eu de la el, din oală… da’ niciodată nu-mi puneam în farfurie! Și la ce bun, că slabă nu mă vezi! Mai mult o chinuială! Da’ nu-ș cum, tu, că la față nu se pune! Se duce tot pe burtă!

-Stai tu, puțin! Eu ziceam doar că nu mai am Farmec! Gerovital Plant!

-Da’ chiar așa, tu ești o excepție, și slabă și fără riduri, hai, fără atâtea riduri! Că ești și mai tânără cu zece luni! Oricum ție ți-e mai ușor, că n-ai bărbat să te facă să râzi când nu te aștepți! Off! Ce zici? Gerovital?

-Da, tu! E o cremă! De fapt sunt mai multe creme! O întreagă gamă, la alegere! Cu mac, mai nou!

– Ei, da! Că nici n-am mai auzit!  Vine ziua lui Costel acuș, să-i fac și eu un tort d-ăsta cu cremă de mac dacă zici că-i așa bună?!

– Cremă de față, dragă! Cu ulei organic din floare de mac! Na, acuma știi și de ce n-am atâtea riduri!

-Adică n-o mănânci, da’ ți-o pui pe față? Fie ce-o fi, dacă merge, o fac și p-asta! Da-mi rețeta! O să văd eu cum mă ascund de Costel să nu mă vadă cu maglavaisul pe față.

-Nici nu trebuie să te ascunzi de el, nici n-o să-și dea seama, că asta intră în piele imediat. Ascultă: dimineața îți trebuie o loțiune tonică antioxidantă, să îți învioreze tenul. Cam așa cum aș face eu o tură de alergat, mă-nțelegi. Apoi o cremă antirid revitalizantă cu SPF 10. Ca să atenuezi ridurile astea de care te tot plângi și mai ales, să previi apariția altora noi! Și te mai și protejează de soare, nu doar de praf și poluare. Cum s-ar zice, împuști doi iepuri. Seara îți trebuie un lapte demachiant hidratant, să-ți cureți fața de praful adunat peste zi.Chiar de nu-l vezi, îl simți și crede-mă, e peste tot în urbele astea ale noastre. Și pe urmă poți să-ți pui o cremă hidratantă, care să-ți protejeze pielea când tu dormi cu fața în pernă, să nu te trezești cu riduri noi. Și neapărat o cremă fermitate contur ochi și buze, că pielea aia mai fină din jurul ochilor are nevoie de îngrijire specială. Mai ales la tine, cu Costel în casă! Haha. Și după asta ai să-l rogi să te mai facă să râzi! Păi dragă, râsul e cea mai frumoasă parte a vieții! Și ești frumoasă când râzi! Și voi sunteți cel mai vesel cuplu pe care îl cunosc! Așa că termină cu prostiile; ridurilor, cu mac ai să le vii de hac! Și dacă  seara mai pui și o cremă de corp termică  anticelulitică pe burtică, o sa ai o piele fină indiferent că-ți pui sau nu o farfurie de ostropel lângă Costel. Și o să miroși suav a mac și ăsta-i și afrodiziac!

-Parcă-i secretul frumuseții ce spui tu aici! E pe bune?

-Uită-te la mine, tu ai zis-o! M-ai întrebat, ți-am zis de mac deși puteam să tac! Da’ nu ești tu prietena mea, deși ne vedem așa de rar? Puteam să te las să crezi că am gene bune, sau că-s cu niște luni mai tânără… Lunile, la vârsta noastră, nu mai conteaza, dragă! Îngrijirea pielii contează, îți spun eu! De ce crezi că de fiecare dată când sunt în țară fac cumpărături adunate de creme fermecate, să zic așa? Păi ăsta nu e doar secretul meu, e al multor românce frumoase, mă mir doar că tu n-ai aflat până acum…

-Dragă, eram și eu româncă frumoasă și tânără, am auzit ceva, dar nu mă interesa, na!

-Lasă, fată, că frumoasă poți fi la orice vârstă, și cu Farmec poți chiar să fii și mai tânără! Tu nu mai știi în copilărie când veneai la mine și te amuzai pe seama laptelui de castraveți pe care îl vedeai la mama? Am făcut noi câteva glume pe seama lui, dar tu singură spui că mama nu-și arată vârsta. Ei, să știi că nimic nu s-a schimbat, de atâția ani, tot laptele Doina emulsie nutritivă e permanent in casa ei. Nu cred că voi putea vreodată să uit cum se cheamă și ce proprietați are, știu pe de rost!

-Așa e! Uite c-am ajuns la vârsta de atunci a mamelor noastre. Deci ne trebuie musai o emulsie de castraveți! Hahaha!

-Nu musai, că acum e o ofertă atât de variată că poți găsi ceva care-ți sună mai exotic, dacă asta vrei. Pentru ce vrei. Eu sunt un fan al argilei. De prin studenție am încercat prima cremă Aslavital și am fost foarte impresionată! Orice altceva aș mai încerca, tot la Aslavital mă întorc la  un moment dat. Mă atrage design-ul cutiilor, poate unde îmi și amintește de perioada aia, dar emulsia demachiantă și crema hidratantă sunt preferatele și constantele mele.Pudra de argilă, din care îmi fac măști care-mi lasă fața curată și fină… Și foarte des beau apă de argilă- supliment alimentar-, asta îmi îngreunează bagajele că-mi iau vreo câteva cutii, să știu sigur că-mi ajung un an de zile! Și vrei să știi, e minune! Mi-a tratat degetul ăsta mare, pe care din copilărie îl aveam umflat aici la os.După vreun an de zile de băut apă cu argilă, am observat într-o zi că degetul meu arată normal! Uite, vezi și tu ce fin e, am și uitat că a fost vreodată altfel! Și când cei mici fac câte un cucui, tot argilă le pun. Dezumflă peste noapte. Am permanent argilă în casă.

-Dragă, atâta optimism, e molipsitor! Te cred, că la câte găsești tu acolo la tine, nu ți-ai căra de aici dacă n-ai avea un motiv întemeiat!

-Păi da! În oglinda mea apar doar eu, ce crezi? Continuă să zâmbești! Tot ce-ți trebuie e crema de față potrivită…  If you can’t smile, it  means your skin is too tight!*

Scris și inspirat de realitate pentru Spring SuperBlog 2016. 

 *(Din filmul “Hairspray”).

Ilustrație pictată de mine.

 

poppygirl_pe

 

 

Advertisements

2 thoughts on “Cu Farmec

  1. Un text inspirat, m-ai făcut să râd, dar și să mă gândesc că ar fi cazul să cam umblu după gama Gerovital de la Farmec! Iar ilustrația e superbă!

    Săptămână frumoasă, Irina! Succes la concurs!

    • Zina, daca te-am facut sa râzi cu un text advertorial, e mare lucru :). Multumesc, saptamana frumoasa si tie! Oh, sa vedem cum impac si cursuri si scris, uneori cand esti prea obosit nici ideile nu-ti vin :D.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s