Decorativ

sofa_pe

Of, Doamne, a mai trecut o zi! rostesc în timp ce mă arunc pe canapeaua din sufragerie ca din pod, și perna de sub mine ia forma posteriorului meu pe care l-am cam neglijat în ultima vreme fara Zumba. Îmi scot gheata din dreapta ajutându-mă de stânga. Mă scurg pe canapea ca o mozzarella topită și mai apoi lipită de stofa crem. Închid ochii și mai că dau să intru în lumea viselor când talpa-mi fără papuc tresare peste ceva umed. Deschid ochii și mă uit în jos, poate mi se pare, dar cel mai probabil nu mi se pare, e într-adevăr suc de mere. Nu știu de fapt de ce într-adevăr, putea fi suc de mango, înghețată topită, lapte…. Posibilitățile sunt destul de numeroase. Lângă pata lăbărțată și umedă e o alta mai zbârcită și uscată de iaurt. Și peste ea un adaus de zmeură.

Uite de aia n-avem niciodată musafiri, gândesc cu năduf și covorul în dungi maro suferitoare mă aprobă tacit. L-aș arunca oricând și l-aș înlocui pe loc cu un Art Aquarelle de la Diego. Culori să fie, cum îmi place mie. Parcă-i pictat. De profesorul meu cu același nume, cu care am făcut în iarnă cursuri de Portret în Acuarelă. Zâmbesc cu gândul la pletele lui și accentul spaniol. Covor artistic…

Și parcă prea frumos pentru biscuiții cu ciocolată. Și totuși…  Ideea firavă se prinde ca o sămânță în mintea-mi obosită și crește ca un vrej. Un covor în careuri colorate. Pete de culoare în stilul minimalist nordic, care mă atrage. Ar arăta minunat pe un parchet de stejar Woodstep Prestige. Nervură splendidă, fără doar și poate, și cum altfel, din pomul pomilor, puternic și elegant. Da, mereu am avut o atracție pentru stejar…  O perdea creponată ecru, care nu necesită călcare, că numai de asta nu mai am timp. Sau aș avea, dar nu mai bine fac o ilustrație în timpul ăla? Și mai fac o ilustrație cât timp perdeaua mi-e tivită gratuit.

5996285594332-tulipo-szonyeg-baby-love-01vkv-3dminta-01

Gîndul îmi zboară astfel la copii. Un tapet fashion, roz pal, în camera fetelor ar fi o nebunie! S-ar asorta perfect cu lenjeria de pat cu capitala modei.V-am zis că cea mare are o obsesie cu Parisul? Și dacă ar mai avea și covorul cu steluțe colorate n-ar mai ieși din cameră. Serios. Celelalte două obsesii sunt stelele și galbenul. Parole! Bluze înstelate, lenjerie de pat înstelată, pandantive… Un univers ar fi complet. Uuuh! Stai așa, că n-ar ști ce să aleagă! Sau covor cu steluțe roz și elefănței? Da, grea dilemă. A patra obsesie sunt elefanții. Nu glumesc. Aici ne trebuie o consiliere profesională de la experții în vânzări, probabil. Și dacă și cea mică ar avea ceva de spus, covorul cu fluturi Kiddy Butterfly ar fi al ei. Și dacă și cel mic ar avea ceva de spus, covorul teren de fotbal ar fi neapărat al lui. Că rar se află o zi în care să nu ne ceară să jucăm fotbal cu el. În casă, da, cu mingea lui cea moale. Fotbal de iarnă, cum s-ar zice.

5996285514811-szonyeg-tulipo-kiddy-09ava-labtorlo-3dminta-01

Mintea îmi zboară de la covoare copii la o traversă Nature Shaggy Cream. I-ar sta bine în holul de la intrare, dacă i-aș mai face și o surfilare. Nu eu, tot Diego (firma, nu profesorul, ați înțeles), că la 3,99 lei /ml eu o să-mi permit să mai fac o ilustrație.

La baie chiar ne-ar trebui un covoraș, iar cel cu pietre- Pebbles, cum i-ar zice englezu’- pare făcut pentru o pardoseală încălzită. Cum se cheamă masajul ăla cu pietre calde? Pietroterapie? Reflexoterapie? Glumesc, dar covorașul ăla chiar pare să-și ia treaba în serios. Și cât s-ar petrece tăierea la dimensiunea băii mele, aș mai schița o ilustrație. Mai ales că asta nu mă costă chiar nimic. Sigur, pietrele astea s-ar potrivi și mai bine  cu o pardoseală rezistentă la apă (musai, la ce lac face cel mic ,că e doar Rac!)- Senso Rustic Muscade, adică un cenușiu rustic numai bun pentru prosoapele galbene. Am și eu obsesia mea. Gri și galben se numește ea.

szonyeg-furdoszobaszonyeg-hangulatkep

Și cum toate lucrurile bune se petrec în bucătărie, în jurul mesei, ne-ar fi și mai îmbietoare o față de masă cu gând de soare. Mediteraneană adică, cu măslini, că tot nu ne lipsește uleiul de măsline din mâncare…

5996285398251-textil-bonita-asztalterito-140cm-szeles-33p-02-oliva-enterior-01

Țțrrrrr! Tresar și sar de pe canapea direct pe covorul brun. Parcă s-a mai uscat, dar cineva e la ușă!? Nu poate fi adevărat! Noi n-avem musafiri! Mă împiedic de ceva tare și cad într-o rână. Mă uit cu ciudă și văd ceasul deșteptător. De glume vă arde?

Hahahaha, mama a dormit pe canapea!

Ufff, nu-i nimeni la ușă, îmi trece prin minte. Pe un raft din bibliotecă stă un curs voluminos de Design Interior. Cu niște ani în urmă am fost tentată de un curs online. Mă gândesc că e timpul să văd de mai țin minte ce-am studiat acolo. E timpul să mai sune și soneria ușii noastre, îmi zic, de jos de pe covorul maro amestecat cu suc de mere uscat. De acum încolo, gata cu snack-urile în fața televizorului! strig, și mă ridic. În fața acestui televizor o să fie doar acest covor!- bat cu degetul în catalogul Diego, cât se poate de convingător.

Imaginat pentru Spring SuperBlog 2016.

 

 

Advertisements

5 thoughts on “Decorativ

    • Cu aratatorul de la mana dreapta :D. Iti dai seama daca scriam toata asta :))) .Am hotarat ca e mai putin important cu care, important e ca bat in catalog :)))

  1. greu mama sa impaci gusturile a trei nazdravani cu imaginatie :). mai bine faci cum vrei tu ca esti mama si tu hotarasti :))). m am amuzat dar mi am si imaginat .

  2. Pingback: SuperBlog | Proba 3. Imaginație și creativitate pentru casa ta de vis

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s