Amsterdam

Turul studențesc din semestrul ăsta ne-a dus la Amsterdam.Cu oprire la Hamburger Kunsthalle. Eu n-am vrut să merg cu toată gașca,că după anii de studenție petrecuți in căminul de lângă Opera din București,unde tot 4 sau 5 în cameră am fost,acum,că am dublul celor 20 de ani,nu mai pot să fac asta nici măcar pentru 3 nopți..Așa că am reușit o ieșire în doi,și bine a mai fost!

HB_pe

Au fost 4 zile pline de artă,de Rembrandt,Van Gogh,Matisse,muzee,expoziții,galerii,plimbări,inspirat alt aer.Dacă ar fi să descriu Amsterdam in câteva cuvinte aș spune : canale,tramvaie,muzee,biciclete ca lăcustele și o diversitate de naționalități.178 mai precis.Rar am auzit olandeza,mult mai des am auzit engleza,franceza,daneza,spaniola.

Ams_pe

Și ca să fie totul perfect,pe drumul de întoarcere am prins un apus minunat și un curcubeu.Pe care l-am adus cu gândul,că în cele 12 ore petrecute în mașină,spre seară,mi-a trecut prin cap așa,răzleț : Un curcubeu ar mai lipsi din peisajul ăsta,ca o cireașă pe tortul în 4 zile-straturi,cu blat de waffle și glazură de lalele.Haha! De parcă și curcubeele astea ar veni așa când vrem noi…

DK

…Sau vin?

cb_pe

Advertisements

5 thoughts on “Amsterdam

 1. Ehei, norocoaso, cică curcubeul e semn bun ! Văd că l-ai prins și ni l-ai dăruit și nouă. Mulțumesc !

  Să ai zile senine, Irina !

  • Zina,din a doua zi a anului,tot vad curcubee,visez curcubee… Am visat de curand ca ma uitam pe cer si apareau curcubeele ca ciupercile,unul langa altul.Demult,inainte de a sti ca fii-mea cea mare era “pe drum”,am visat un curcubeu deasupra mea,urias.Apoi am facut testul,dar am stiut.
   Noroc sa ne aduca,la toti! Traiasca curcubeele,dragele de ele 😀

 2. Ciudat, până acum nu m-a tentat deloc Amsterdam, nu ştiu care-o fi motivul. Peisajele par tare frumoase, cu tot cu canale şi pomi înfloriţi 🙂 E bine dacă zici că nu ai auzit olandeză, din ce ştiu sună tare ciudat 😀

  • Nici pe mine nu m-au tentat/tenteaza tarile astea flamande,tot spre sud m-as duce.Eram sigura ca Amsterdam e un fel de CPH,deci eram pregatita sa nu fiu prea impresionata.Si intr-un fel e,dar e mai vibrant,si un alt loc,oricum ar fi el,tot merita din cand in cand,mai schimbi aerul :). Dar probabil ca daca n-ar fi fost ocazia asta,n-as fi ales de bunavoie Amsterdam,asa ca am profitat acum de sansa.Si daca o sa ti se iveasca,sa nu spui nu :).Macar pentru muzee!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s