Cerc(el)

cercelcutZiua bună se cunoaște de dimineață.Cu un soare care răsare din aburi de ceață,rotund si perfect,mare și iluzoriu portocaliu,pe drum spre Academia de Artă.Cu un trafic curgător pe autostradă.Cu lecții de Photoshop,înțelese,aplicate,bine explicate.Cu un prânz thailandez cald,cu o colegă cu care am vorbit și bine ne-am simțit,la aceeași măsuță din colț la intrare, la care am stat și data trecută.Data viitoare mi-a promis că mă duce într-un alt loc,vietnamez.Asta pentru că ea cunoaște orașul în care și stă,și pentru că eu spun că vreau supă caldă.Cu un cercel reparat într-un minut la magazinul de bijuterii de unde l-am luat acum vreo două luni,peste temerea mea că va trebui să iau o pereche nouă pentru urechile începătoare ale fiică-mii.

Cu același soare care apune în drum spre casă,ascuns de multe ori printre copaci și coline,la fel de mare și de blând și de perfect rotund.Cu o carte citită în tren,dar pe care am abandonat-o într-un final ca să mă bucur de spectacolul gratis al soarelui.Răsăriturile și apusurile mi se par magice,dar cel puțin companionilor de drum din compartiment nu li se par la fel,adânciți fiind în laptopuri,telefoane,căști sau doar în pleoapele lor.Vecinul de peste coridor citea și el,dar poate că era mai bună cartea lui decât un apus.

O zi rotundă,simplă dar plină ca un soare.

Și o compar cu cea de ieri,gri,udă,întunecată,mult întârziată în trafic,frustrată de același Photoshop de neînțeles.Cu un cercel stricat.

Când în seara asta am închis cercelul rotund la urechea fetei mi-a părut că am închis ziua.Ca un cerc luminos de argint.

(imagine creată în photoshop 😉 )

Advertisements

8 thoughts on “Cerc(el)

  1. Confirmi părerea și dorința mea de a vedea mereu în jur lucrurile frumoase. Trebuie să știm să ne bucurăm de ele și să facem abstracție de celelalte. O zi bine încheiată este o mică comoară, de care te poți bucura mai apoi, când mai apare și o zi mai grea.
    Să ai cât mai multe zile frumoase ! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s