Olga

bust3

Știam că va veni vremea unui proiect după model în carne și oase. Mi-am dat seama că e pe bune când, diferit de fiecare zi, odată ce am intrat în încăpere caloriferele duduiau de a trebuit să rămân in tricou. Altfel, mi-e frig mai tot timpul, aș sta în palton dacă n-ar fi prea incomod. Dar n-am cum să explic asta unor vikingi. Nu că n-am încercat. Totuși, când Olga a deschis ușa, înaintând printre noi ca o boare, goală și zâmbitoare din coc până în picioare și s-a așezat în centru într-o poziție provocatoare, cred c-am uitat preț de momente să clipesc. Acum, e de înțeles,când m-am uitat ultima oară la o femeie despuiată și atât de aproape de mine?  Acum vreo 30 de ani, la Techirghiol, dar acolo erau mai degrabă acoperite cu nămol.

Pe Olga am avut(-o) s-o reproducem 2 zile, din lut și din creion. Cu pauze mici și dese, ca să se desțepenească din poziție. Cu pauze în care își trăgea pe ea o cămașă lungă și părea una dintre noi, umblând de colo-colo cu o cafea în mână (apropo de articolul anterior, nici măcar cafea nu beau) și discutând despre una, alta. Așa am aflat că e studentă la Conservator, muzică electronică. Nici n-aș fi zis, la cât de suavă și blondă era, aș fi văzut-o la harpă. Sau poate aș fi văzut-o înainte s-o am în fața ochilor fără nicio jenă. Că pe urmă nu m-ar mai fi mirat să-mi zică că de fapt a venit direct de la Woodstock, detașată la noi la cursuri.

Grupa cealaltă au avut și ei modelul lor. M-am trezit gândind, precum în bancul cu amanta, că a noastră-i mai frumoasă. Curbe,armonie, niciun gram de celulită.

După ce mi s-au obișnuit ochii, au început să-mi lucreze mâinile. E drept, îmi mai imaginam din când în când în gând că-i ofer puloverul meu, dacă tot n-aveam nevoie de el pentru prima dată. Cu chiu și vai am modelat-o, fără cap,că ideea era să prindem mai degrabă expresia trupului, cum Olga nu putea sta decât doar niște ore. Și a plecat apoi când a bătut gongul ora 12, la fel de aburie precum venise.

Caloriferele s-au întors la zero că toată lumea își făcea vânt de căldură. Eu cred acum că mi-aș dori câte o Olga în fiecare zi. Că altfel,nu i-aș da puloverul meu nici de mi l-ar cere. Ba i l-aș cere și pe al ei.

Advertisements

6 thoughts on “Olga

 1. nici cafea? hm… inseamna ca eu sunt plina de vicii …pardon, sunt foarte cool desi n-as fi zis :)).
  revenind la Olga ta îmi dau seama cam ce fel ţi se invârteau rotiţele când ai văzut modelul. bine măcar că era tânără şi frumoasă. provocarea mare cred că ar fi fost totuşi să reproduceţi un model ca doamnele de la Techirghiol . Eu văd mai des astfel de modele ptr că avem in oraş Lacul Sărat cu acelaşi regim de plajă şi nămol.

  • Cool! 😀
   Da,dar parca la Techirghiol te mai puteai uita in alta parte,acum trebuia sa ma uit la ea staruitor.Proful insa se invartea pe langa ea cu rigla,sa ne arate distante,unghiuri,etc :))
   Deci acolo la voi sunt subiecte de studiu gramada.Sa le sugerez ca o urmatoare excursie de studiu sa o petrecem la Lacul Sarat :D.

 2. Ce coincidență! Pe fata care ne-a pozat în primii ani de facultate o chema Olga, avea părul lung și strâns în coc, atunci când ne poza. Mie și la examen mi-a picat tot ea, acest lucru fiind un avantaj, deoarece îmi plăcea mult modelul.
  De modelaj m-am cam ferit, dar desenul și pictura pot spune că s-au bucurat de Olga. 😉
  Ți-a ieșit bine, felicitări și succes! 🙂

  • Chiar ca coincidenta! A noastra e poloneza,a voastra? Da,par lung si strans in coc…Macar stim sigur ca Olga de atunci nu mai arata acum ca Olga de acum.Eu n-am avut cum sa ma feresc de modelaj,dar daca e sa compar,pot spune ca mi-a placut mai degraba modelaj,parca simteam formele sub maini cumva,parca eram mai in control.Dar tot a fost totul la repezeala,mult prea putin doar 3 ore…As mai face asta,mai temeinic.
   Multumesc,Mirela! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s