În prag de vacanță

pr.jpgIeri s-a terminat scoala.Vacanța a fost inaugurata cu cântecul ei tradițional cântat în cor de toți școlarii.Care apoi s-au răspândit ca vrăbiile în toate direcțiile.M-am răspândit și eu cu fetele mele în direcția orașului.Să sărbătorim cu un dulce,cum făceam în copilăria mea.Deși la mine era ca o recompensă pentru coroniță,care aici nu există,pentru că nu se dau premii.

Pe drum mi-am dat seama că nu există nici cofetării.Unde să stăm? Orașul abia se trezea la 10 dimineața,cu magazinele deschizând ușile încet-încet.Am văzut tricouri albastre în fața unui magazin și cum e o culoare rară și mi se cere uneori la tricourile pictate,am luat 3 dintr-o lovitură.Fata cea mare avea o mapă de carton în mână și tocmai zicea ce bine ar fi fost să aibă unde s-o pună,să nu mai meargă cu ea in mână.Am intrat în magazin să plătesc și după ce mi le-a pus într-o pungă de plastic,vânzătoarea a întrebat-o pe fii-mea : N-ai vrea o punguță pentru mapa aia? O sa plouă mai târziu,să n-o ude!

I-am mulțumit cu un zâmbet mare și m-am gândit ce frumos e când universul îți ghicește gândurile sau când oamenii își vorbesc prin gânduri.

Da,anunțaseră ploaie deși cerul era albastru.Dar cu o zi înainte același albastru devenise negru într-o secundă și nu s-a mai oprit din tunat și fulgerat mai toată ziua.Am fost udă ca un pește.

Mai rămânea să căutăm o prajitură pe undeva,dar la brutărie nu erau acele muffin pe care fetele le voiau de obicei,și ca un făcut,pe unde mai intram lipseau prajiturile cu desăvârșire.La un moment dat mi-au picat ochii pe un magazin unde cred c-am intrat doar de vreo 2 ori,pentru că e plin de bomboane de toate felurile și atât.Nu observasem înghețata la pahar.Am observat-o acum,și am mai observat și scaunele într-un colț…și astfel ne-am răsfățat noi fetele și ne-am simțit bine împreună.

Și iar mi-a trecut prin cap că mi s-a răspuns gândurilor chiar dacă părea imposibil de găsit o cofetărie.Sau un fel de.

Și nici n-a plouat.Deși după meteo local ar fi trebuit să plouă deja grămadă.Și uite așa am avut o zi frumoasă.Ba ca bonus am avut și muzica unei mini orchestre chiar lângă locul nostru de răsfăț.

Azi e zi de împachetat bagaje.De tăiat de pe listă fiecare punct,de sperat că n-am uitat nimic…Știți și voi prea bine.

Vacanță frumoasă să aveți! Și multe gânduri…răspunse! 🙂

Later Edit :

Am făcut curat prin bucătărie și dintr-o cutie de căpșuni,o jumătate de pungă de cereale musli,2 iaurturi grecești,vreo 2 linguri de făină integrală,ultimele 2 ouă,o lingură de unt de cocos,ultima vanilie pudră și ultimele pătrățele de ciocolată neagră a ieșit o prajitură rapidă. Adică albușurile bătute,apoi am pus gălbenușul peste ele și am amestecat.Am adaugat și iaurturile,și cerealele,și puțină făină,și ultima lingură de unt de cocos de pe fundul borcanului,am scuturat și cutiuța de vanilie. Cerealele erau deja îndulcite cu miere,gata cumpărate,deci n-a mai fost nevoie de zahăr.Am turnat in tavă mică și pătrată (ca de formă de tort),am răspândit căpșunile tăiate în bucăți mari,am presărat ciocolată mărunțită și am dat la cuptor la 180 gr cam jumătate de oră.

Diseară o să mai folosesc și ultimele roșii și restul de parmezan pentru paste…și așa am curățat rapid și eficient frigiderul și si bucătăria și fără să pierd timpul pregătirii valizelor cu cel al gătitului.Că mie nu mi se pare o treabă ușoară impachetatul ăsta pentru o vreme îndelungata 😉

Advertisements

2 thoughts on “În prag de vacanță

  1. practica si eficienta esti :). asa se spune, ca Universul raspunde gandurilor noastre. ceea ce e asa de frumos.
    vacanta minunata va doresc din suflet si abia astept sa ne auzim la telefon. si sa primesc minunatiile :).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s