Ce nimic frumos,dragostea

c.jpgAsta e ultima carte pe care am citit-o.E scrisă de Neslihan Acu,o scriitoare turcă nascută în 1960.

Este o poveste de dragoste intensă și deloc senină.

O poveste de dragoste mai neobișnuită petrecută pe vremuri pe străzile Instanbulului.
Cele două personaje sunt Tarik și Aysel,amândoi niște păsări ciudate.Interesant e că Tarik se și vedea pe sine însuși semănând cu una dintre păsările colorate ale lui Lekh din romanul lui Jerzy Kosinski.Una dintre acele sărmane păsări pe care crudul personaj Lekh le vopsea și le dădea drumul între suratele sale,iar mai apoi privea cum acestea o făceau bucăți.

… Un pește și o pasăre s-au îndrăgostit unul de altul…Însă unde să-și facă un cuib al lor?

Aysel semăna cu un pește,unul dintr-un acvariu.Avea fața în formă de inimă,ochi mari cu pleoape umflate și o gură mică cu buze groase.
Era o fată ciudată,ruptă de lume.Ca și cum casa ei era,de fapt,în nori,și în drumul ei spre casă,trecuse și pe pământ,iar mai apoi rămăsese acolo pentru că i se stricaseră aripile și nu își mai putuse lua zborul înapoi.

Ceea ce se numește dragoste este de fapt dorința de a face sex.Omenirea a inventat termenul de dragoste pentru a înfățișa dorința aceasta puternică,dar simplă,ca pe ceva mai măreț,mai adânc.

Mi-a plăcut.Și povestea,dar și stilul autoarei.Alert dar cursiv,captivant,descriptiv dar nu siropos.O recomand.

Duminică plăcută să aveți! 🙂

Advertisements

14 thoughts on “Ce nimic frumos,dragostea

    • Multumesc,Zina! Da,incerc sa prezint cartile fara sa le fac rezumat,doar sa starnesc putin /sau nu/ interesul cu citate din carte.Eu cel putin,daca citesc un rezumat,imi cam pierd de obicei interesul.

  1. Foarte interesanta definitia dragostei din perspectiva autoarei turce. Hehe, uite ca nu m-am gandit pana acum astfel la dragoste, voi reflecta. 😀 😛

  2. @”… Un pește și o pasăre s-au îndrăgostit unul de altul…Însă unde să-și facă un cuib al lor?” – inspirata de celebra melodie a Juliettei Gréco?!… 🙂

  3. Dar acţiunea? Se întâmplă chestii, nu? Pe mine mă cam apucă somnul dacă sunt prea multe descrieri, oricât de inspirate ar fi. Oricum, lipsa de “siropozitate” e un plus 😀

    • Nu e siropoasa,n-are descrieri,mai degraba comparatii,se intampla si chestii.Nici mie nu-mi plac siropurile,nici in carti,nici pe bloguri :)) (O comparatie care mi-a placut era cam asa : ea statea langa el ca o papusa de paie).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s