Ca buburuza pe frunza cărții

bubu

 

N-am fost.Deloc.Degeaba fuse ziua internatională a cărții.Mi-am dat seama pe seară că n-am citit nimic.Am citit ieri,și alaltăieri,și răsalaltăieri… se pune? Sau trebuia musai azi? Nici n-am împrăștiat cărți prin grădină,nici pe aleea din fața casei.Nu de alta,dar măcar pentru c-a tot plouat.Degeaba m-au invitat atâtea și atâtea posturi pe peretele comun al FB-ului.le-am ignorat se pare cu desăvărșire și am trecut la pictat,că n-o mai făcusem de dinainte de Paște și mă mâncau degetele.Acum mi-a trecut o remușcare ca o umbră prin ceafă.Zău așa,de Valentine’s nu te aștepți la flori? Ba da.Păi atunci nu e de așteptat să citești și tu o filă,două,zece?

Ca o palmă peste frunte,i-am dat una remușcării.Haha!Am comandat 7 cărți de la Adevăr Divin!Ce zici de asta? Știu,e pură coincidență,dar nu-i frumoasă?

Și poate mai citesc și înainte de culcare,ca de obicei.Că parcă merge somnul mai bine după măcar câteva pagini.Și ochii se închid singuri.

Și uite așa am sărbătorit și ziua cărții.Dacă încă n-ați deschis o carte azi,mai aveți vreo 2 ore să o faceți.Nu știu ce să spun de cărțile de bucate.Așa că spun să deschidă fiecare ce carte îl lasă inima,după scop.De citit,de gătit,de jucat.

Scopul meu e să (a)dorm lin,cu vise frumoase.Noapte bună!

 

Advertisements

10 thoughts on “Ca buburuza pe frunza cărții

 1. Asta cu cititul chiar în ziua când pică „marea sărbătoare” parcă aduce cu obiceiul celor din autobuz care își fac cruce când trec pe lângă o biserică, dar, în rest, nu prea vădesc viața duhovnicească. Așa că… fi pe pace iar la noapte poți dormi cu inima ușoară. Și… spor la pictat! Am remarcat demult creațiile tale și îmi plac.

  • Am vrut sa fiu nitel ironica,da,ca incepusera sa ma agaseze toate posturile pe FB cu ziua cartii.Si nici nu am inteles ideea de a imprastia carti pe jos in Bucuresti.
   Am dormit chiar bine 🙂
   Si multumesc frumos! Asta chiar ma bucura,intotdeauna!

 2. Ti-am citit comentariul despre carti, pe care l-ai lasat pe blogul meu. Cartile stiu ca le iubesti, doar faci dragoste cu ele (aproape) in fiecare zi! Nu e nevoie sa mai demonstrezi nimic! Lectura placuta, oriunde te-ai afla! 🙂

 3. Eh, sunt frumoase zilele astea dedicate, dar de citit poţi să citeşti oricând ai chef şi nu e musai să fie exact atunci 🙂 Eu am avut surpriza să primesc o carte cadou, după ce am făcut cumpărături la Cărtureşti. Şi cam atât, n-am sărbătorit în vreun fel special.

 4. Cărţile fac parte din viaţa mea. Cred că sunt elemente figurate umblând prin sânge şi le sărbătoresc în fiecare zi! Să le aşterni pe jos cu statut de “gratuit” fără să ai păosibilitatea să le “aperi ” de vandalii dornici de chilipiruri de orice fel, mi se pare o lipsă de respect faţă de carte şi faţă de autorii lor! Aşa că draga mea, prin articolul acesta ţi-ai semnat statutul de de sinceră iubitoare de carte!

 5. Pingback: 5 Mai | Silving

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s