Amestecate pe drum

parc2small.jpg

Citesc presa din țară ca să văd ce se mai întâmplă.Citesc și cancan-uri și bârfe,cu coada ochiului și mai mult din titlu,că imi imaginez că multe dintre articole sunt inventate.Și mă gândesc doar la un articol peste care am dat ieri întâmplător într-un ziar local,de acolo de unde ne petrecem noi vacanțele în țară,care spunea ceva legat strict de noi și niște cursuri de vară la care fuseseră copiii,și era greșit.Era atât de simplu și totuși au scris altceva.Deci îmi pot da seama că ce citesc prin ziare e văzut ca prin oglinzile acelea care deformează în toate felurile.

Mai citesc și comentarii pe la articole,să văd ce mai gândesc oamenii.Și mă mir de fiecare dată de răutăți,invidii,datul cu părerea.Capra vecinului.Nu să moară capra,ci mai degrabă vecinul,ca să îi luăm capra.Așa împușcăm doi iepuri,că doar nici de vecin nu ne place că are gardul prea înalt și nu putem să ne uităm peste el să vedem ce se întâmplă în casa lui.Ce face viitoarea noastră capră? Ce face nevasta? S-a dus singură în vacanță la Roma? Ah,ce bine,ne-a mai rămas vecinul de înlăturat,ca să luam odată capra aia.Deja înghițim în sec la gustul imaginar de brânză moale și albă.

Dar capra nu e a noastră.Și nici viața vecinilor.Și mai bine ne uităm în ograda noastră.Și ne cumpărăm capra noastră.Da,dar ar fi prea neinteresant,am muri de pliciseală acută.

Mai bine să murim de dor.Oare? De dor de cei ce am fost,de dor de un trecut.Dorul ăsta nu e precum un drum? Dacă suntem pe cel bun privim în față cu așteptare și entuziasm.Sunt unii care nu se întorc niciodată din drum.Sunt alții care merg uitându-se înapoi.Drumuri,drumuri.Am citit mai devreme că atunci când ieși din calea cuiva e pentru ca să lași loc altcuiva.Aș spune că atunci când ieși din calea cuiva e pentru ca să-i dai șansa să i se facă dor sau.. să uite.

Advertisements

12 thoughts on “Amestecate pe drum

 1. N-am răbdare să mai citesc ziare, nici măcar pe cele gratis, on-line, fie românești, elvețiene, britanice, etc. Mai citesc foarte rar câte o știre, dar mai degrabă sa aflu o părere, nu fapte. În schimb am reînceput să citesc bloguri, măcar oamenii par mai sinceri și își văd de ograda lor sau a clubului lor, cel puțin cele pe care le citesc eu.

  • Mda,eu n-am rabdare sa mai citesc bloguri :)). In ziare citesc mai degraba titlurile si uneori mai vad si articolul,la bloguri ori citesti,ori nu.Dar e drept ca nici eu nu prea mai am rabdare cu lumea virtuala,ca-s ziare,site-uri de socializare,bloguri… Astept primavara,sa pot sa ies in gradina la soare cu o carte.

 2. CItesc carti si vorbesc cu oameni care au suflet frumos. Citesc bloguri ale celor care scriu despre ceva util noua si care dau informatii de calitate, nu barfe sau pareri care otravesc sufletul.

  Si cred ca intr-adevar te dai din calea cuiva cand vrei sa faci loc altcuiva … cuiva care il ajuta pe celalalt sa ajunga acolo unde viseaza … este mult de gandit la asta, dar merita sa intelegi profunzimea semnificatiei.

  • Ai dreptate,Andreea,sunt si bloguri frumoase si de calitate,de fapt nu neg asta.Cred ca am o lehamite generala,de la lipsa soarelui,nu l-am mai vazut de multe zile si pare sa nu apara pentru alta inca saptamana cel putin…si ma apasa gri-ul asta.
   Si intelept ai grait 🙂 Intr-adevar,e de gandit la vorbele alea.

 3. Asta cu capra vecinului e tipic romaneasca. Provine din invidie, din rautate pura. Si din plictiseala evident, asa cum ai subliniat si tu. Spune multe despre caracterul nostru.
  Uneori murim de dor, simtim ca ne stingem in absenta respectivei persoane…pana cand timpul vindeca tot si o uitam. Asadar, merg pe ultima varianta. 😛

 4. Am renuntat de mult la ziare, fie ele tiparite sau online. Foarte rar se intampla sa intru pe vreun link, de obicei daca este recomandat de vreun blogger in care am incredere ca nu ma trimite la basme despre bianca sau alte ”vedete” de pe la noi. :)))) Dar si de acolo ies repede, dupa ce vad cateva comentarii.

  • Bine ai facut.Eu ce sa zic,mai citesc sa vad ce se mai intampla prin tara,desi pe urma imi pare rau,asa cum e ultima intamplare,parca imi dezechilibreaza seninul in care sunt aici.Dar tot e mai bine mai departe de ce se intampla,decat aproape,in mijlocul evenimentelor,deci cumva eu citesc mai detasat,poate de aia te inteleg ca nu mai vrei sa citesti deloc,la voi oricum da si la tv toata ziua.

   • Irène, nu mai citesc presa-ro de “secole”… pentru aceleasi motive si cauze:”imi dezechilibreaza seninul in care sunt aici.” si-apoi, nu-s de loc “maso”, asa ca te-nteleg perfect… 😉

   • Mda,asa e ar trebui sa nu mai citesc deloc,da’ parca as vrea sa stiu macar titlurile mai importante…desi da,am avut si perioade cand ajungeam sa ma indispun asa tare ca faceam pauze lungi,poate ca se apropie si acum una din perioadele alea.

 5. P.S. ma amuza “strainezii” nevorbitori de româna cu bifatu’ “laicului” automat si imediat, far’ sa citeasca/traduca macar un rând, n-au nici cea mai vaga idee si nici-o “apasare” despre situatia din România… simply traffic hunters, brrr!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s