Dar de carte

b1.jpg

Se spune că că din ce în ce mai mult și mai rapid ne conectăm unii cu alții la nivel spiritual,comunicăm tăcut,prin gând.Mie vorba asta,auzită ieri,parcă îmi confirmă tot ce mi se întâmplă și de la o vreme tot mai intens.E de ajuns să îmi vină în minte un nume,apărut așa,ca din neantul gândurilor,și persoana -sau spiritul?- acelui nume îmi dă vreun semn într-un fel sau altul,uneori aproape instantaneu.Sau gândim la fel,ne completăm ideile.

Astăzi,uitându-mă la biblioteca mea care se tot umple de cărți și e greu să mai găsesc loc altora pe care le tot cumpăr,mi-a dat prin cap să încep să trimit mai departe din ele.Mai apoi,primul nou post apărut în Reader a fost de la Fructiza.Care povestea despre o inițiativă blogărească intitulată Bibloteca bloggerului român (pornită de Chinezu).

Poate e o concidență,sau poate e un semn că și gândul meu de azi e la fel de bun.Așadar am să mă alătur și eu inițiativei,ca să nu vorbesc de una singură despre cărți,cum aveam intenția,ci în grup organizat :D. Dar am să adaug în coadă ideea mea,și anume trimiterea mai departe a unor cărți din biblioteca mea spre bibliotecile altora.

1o cărți citite,pe care nu cred ca le voi lua neapărat în top,dar le voi alătura mai degrabă :

-Jojo Moyes: The Girl you left behind

-SJ Watson: Before I go to sleep

-Jojo Moyes: The last Letter from your Lover

-Jojo Moyes: Me before you

-Khaled Hosseini: The kite Runner

-Elizabeth Gilbert: Committed

-Yasmina Khadra: Ce que le jour doit à la nuit

-Yasmina Khadra: les Hirondelles de Kaboul

-Guillaume Musso: la Fille de papier ( Quand la vie ne tient plus qu’à un livre! )

-Guillaume Musso: Seras-tu-là? (Et si on nous donnait la chance de revenir en arrière?)

Dintre cărțile de Jojo Moyes și G.Musso vă puteți alege una pe care s-o citiți și pe care desigur,eu s-o trimit.Cu condiția să vă descurcați onorabil în engleză sau în franceză,căci cărțile sunt în limbile originale.

Prin urmare,scrieți într-un comentariu ce carte ați vrea și ele vor zbura la fiecare,după voia voastră.Alte cărți vor mai zbura luna viitoare și tot așa,dacă mai sunt cărți și cititori doritori.

Lectură plăcută!

Advertisements

20 thoughts on “Dar de carte

 1. ohhoo! cartile…preferatele mele !!!!
  am citit deja cartile celalalte asa ca as dori fie “Me before you”, fie “The last letter from your lover” – nu am citit pana acum nicio carte scrisa de aceasta autoare asa ca sunt foarte curioasa si nerabdatoare sa descopar ceva nou 😀

 2. Cum nu am citit nimic de Jojo Moyes as alege The last Letter from your Lover 🙂
  Felicitari pentru lista cartilor citite. E impresionanta nu prin numar ci prin faptul ca toate sunt citite intr-o limba straina 🙂

  • Claudia,in ultimii multi ani,rar citesc cate ceva in romaneste.Cum tu esti de unde sunt si eu,oare n-ai vrea sa-ti aduc cartea la vara? Ca tot am ramas datoare sa iau o carte de la tine vara trecuta,stii cum e in vacanta,nu mai ajunge timpul…Dar asa musai avem si un motiv de intalnire si cine stie,poate iti mai aduc si alte carti,daca zici ca te bagi la cititul in engleza 🙂
   Ce zici?

   • Eu nu am citit,spre rusinea mea, nimic in engleza.In afara de manuale, dictionare si articole pentru a ma documenta la postari 🙂
    As fi curioasa daca sunt in stare sa citesc un roman asa ca poate la vara ne intalnim si pana atunci am timp sa mai fac rost si de cartea despre care am discutat anul trecut. Acum o mai am doar pe cea cu autograf 😉

 3. Draga mea, eu îţi recomand proiectul Semn spre Carte. El răspunde exact acestei idei . Vezi că e un banner la mine pe blog, imediat in dreapta cum intri :). te lămureşti acolo.

  • Vavaly,am citit odata asa,pe sarite,si am inteles ca e vorba despre copii,nu despre carti pentru adulti (ca sa nu mai spun limba straina,deci nr.cititorilor e mai limitat).

   • aaa, tu numai de astfel de cărţi dispui :).. Eu am scris comentariul după primul paragraf apoi am compilat ce şi cum :). aşa păţesc când mă cuprinde entuziasmul.
    eu aş fi intereată de cărţi pentru pitici în limba engleză, ceva usor, după care să poată învăţa să citească.
    eu abia reuşesc să citesc în română pentru mine, nu îmi mai prind urechile şi cu cărţi în engleză :)). deşă mi-ar plăcea. mie mai mult mi-e dor de engleza vorbită însă decât de cea scrisă .

 4. Buna,
  caut cartea “me before you” si nu o gasesc nicaieri in Ro… te rog daca poti sa ma ajuti … multumesc.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s