Prăjitură dublă cu ciocolată

cake1.jpg

Scriu rețeta din cartea ciocolatoasă,așa cum e ea,însă adaug mai apoi modificările mele ca un fel de o a doua părere :

Pentru 10 bucăți :

-230 g unt
-o păstaie de vanilie
-8 ouă
-300 g zahăr
-85 g cacao
-125 g făină (care la mine,ca de obicei,e integrală)
-2 dl frișcă lichidă(sau smântănă pentru frișcă,cred ca mai degrabă se cheamă)
375 ciocolată neagră (70%)

Cuptorul se încălzește la 175gr.Se pregătesc 2 forme de 20 x20 cm.

75 g unt se topesc împreună cu vanilia din păstaie la foc mic și se lasă puțin la răcit.Se bat ouăle cu zahărul timp de cca. 8 minute,până când își triplează volumul.Adăugați cacao și făina și amestecați cu grijă.Apoi untul topit.

Împărțiți compoziția între cele 2 forme,nivelați și coaceți cca. 25 min.Sau până când aluatul se desprinde de margine.Lăsați la răcit în forme și tăiați apoi fiecare blat în două.

Încălziți smântâna de frișcă împreună cu untul rămas,la foc mic.Tăiați ciocolata mărunt și lăsați-o la topit în această compoziție.Amestecați.Dați apoi la răcit în frigider și mai apoi bateți cu mixerul până se face spumoasă.

Puneți un blat,apoi cremă,și tot așa,terminați cu un strat de cremă.Lăsați la răcit măcar 2 ore.

Ce am făcut eu :

Am pus doar 150 g de zahăr brun și dacă așa mi s-a părut perfect de dulce,nu-mi pot imagina 300 de g.Însă am mai făcut o prajitură din carte după indicațiile lor și a fost așa de dulce,că nu doar mie nu mi-a plăcut,dar nici copiilor.Morala mea :întotdeauna să pun mai puțin zahăr decât scrie în carte.
Apoi untul,am pus cele 75 de g în blat (însiropat cu suc de portocală stoarsă),însă în cremă am pus maxim 50 de g.Și a ieșit crema foarte bună și așa.Gândul de a mânca un pachet de unt într-o prajitură nu m-a încântat prea tare.Pe deasupra am presărat alune și nuci,că…de ce nu? Oricum,gustați pe măsură ce faceți compoziția,ca să vă dați seama de cât de dulce o vreți.

E bună,e dulce cât trebuie,are ciocolată cât trebuie…după părerea mea.Și arată așa cum se vede.Și mi-a satisfăcut pofta de dulce cremos de Crăciun,că Moșul,de data asta,nu prea ne-a răsfățat cu dulciuri,dar a compensat la altele.Poate unde știa că în caz de disperare,am soluția la îndemână :).

Advertisements

14 thoughts on “Prăjitură dublă cu ciocolată

  1. Am pregătit prăjitura folosind cantităţile date de tine . In plus în cremă am pus stafide, cubuleţe de mango, sferturi de prune uscate (sunt delicioase!) şi bucăţi de nucă (uşor coapte in cuptor în prealabil). Inainte de a pune fructele în toată crema, le-am amestecat într-o cantitate foarte mică de cremă. Mi s-a părut o combinaţie reuşită care face prăjitura mai “răcoritoare” şi am hotărât să distribui fructele în toată crema. Este încă la rece, dar … tot gust din ea !!!!!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s