Poppy Light /Maci înflăcărați și de ce n-am luat autograf de la Moș Crăciun

poppy3

Cum zisei in postul precedent,la jurnal,azi fuseram în oraș după cadouri. Ne-am achitat de treabă cu vrednicie,am stat la cozi diverse- cu numere extrase prin unele locuri,ca să meargă coada și treaba ordonat și ca să apuce toată lumea cadouri împachetate,nu așa cum am eu amintiri din copilărie despre cozi împletite la banane verzi.Am scăpat de cutiile pline ascunse sub ambalaje cu moși mici și mari,brazi aurii și alte zorzoane și ce să vezi,ne-a mai rămas și timp de prânz!

Femeia din mine,practică,a comandat o chestie cu pui împachetat în ambalaj de pâine- anost tare,nici măcar o fundiță nu i-au legat,aveam să descopăr cu stupoare!- dar hei,n-am ajuns acolo încă,să ne întoarcem.Care va să zică,eu,femeia,am zis că mai pot trece strada să iau o haină de iarnă pentru ăla micu.Ca time is money– și de ce să stau degeaba pe scaun așteptând și uitându-mă galeș și lung în ochii lui la un pahar de vin roșu,de parcă am face asta toată ziua,când puteam să iau expresia de-a dreptul și să dovedesc că timpul înseamnă bani.Am stabilit cu el că mă sună când vine mâncarea- slavă Cerului cu tehnica asta care te anunță când e scoasă din cuptor- și am avut prima dovadă de schimb eficient: timp/ bani.

Telefonul,mut ca un pește.Hai dară să mai luăm și niște cărți.Ai,n-ai treabă, întotdeauna întră într-o librărie,zice o vorbă nespusă de-a mea. 3 cărți din librăria de vizavi și vânzătorul mi-o întinde pe prima împachetată,cu o etichetă lipită și un pix,să scriu numele adresantului.Eu nu scriu.Mi-o întinde pe a doua.Tot nu scriu.Nici pe a treia.Mă întreabă omul. Zic :nu pot să scriu,că-s de la moș Crăciun și-mi știu scrisul! (aici moșul e doar un personaj care conduce trenulețul prin oraș,cadourile le aduce fiecare după cum își semnează numele pe cadou).Aaa? Păi vezi (iar,aici se tutuiește toată lumea) că tocmai a trecut pe stradă!Hahahaha! Ne distrăm și plec.Ajung la viking în același moment în care mâncarea e așezată pe masă.That ‘s what I call timing! zic,și purcedem la mâncat,aveam o foame de lup după atâta colindat pe stomacul gol.Afară,văd pe fereastră, moș Crăciun al trenulețului tocmai a ajuns la stație și așteaptă călători noi.Și atâta mai așteaptă în fața trenului,încât ajung să mă întreb dacă nu se uită după mine să-mi dea autograf pe cărți.Dar eu sunt la etaj și mi-e prea foame.Și nu-i bai,că am memorat fiecare hârtie de cadou…îmi zic cu gura plină.

Și cum am dat azi și peste niște suporturi de lumânări pe care le-am văzut în perspectivă,le-am luat și perspectiva e cea din imagine. Am făcut bine?

Advertisements

16 thoughts on “Poppy Light /Maci înflăcărați și de ce n-am luat autograf de la Moș Crăciun

 1. Ha, ha, Irina, mi-ai amintit de eforturile pe care le-a facut mama intr-un an pentru a-l pacali pe Ionut. I-a cumparat niste cadouri si a rugat-o pe vanzatoare sa ii scrie o scrisoare, ca Ionut sa creada ca e de la mos, pentru ca scrisul mamei mele il cunostea. :)))))

   • Da, era micut atunci si chiar a crezut ca i-a raspuns mosul la scrisoare, asa ca iti dai seama cat a fost de incantat. Cu un an inainte, prin oraselul copiilor, un mos bine deghizat il intrebase daca i-au placut cadourile pe care i le-a adus, fara sa specifice care au fost acele cadouri. El mic, a fost convins ca e mosul. 🙂 Cu greu a acceptat, cativa ani mai tarziu, ideea ca mosul nu exista. :))))))

   • Da,sa stii ca si cea mare a noastra a inceput de anul trecut sa ne intrebe de mos,daca exista,mai ales ca la colegii ei nu vine niciun mos ci se stie exact ca-s cadouri de la parinti.Inca ne tinem pe pozitie,desi e drept,e un soc cand afli adevarul,pt.mine cel putin,la fel a fost sa aflu de la o colega.
    Intr-un fel imi place ideea sa creada in mos,e frumos,e naiv si copilaresc, intr-alt fel parca si danezii fac bine,ca nu isi deceptioneaza copiii cu mosul… Nu stiu cum sa zic. Dar eu l-am introdus in familia noastra,si pe mos Nicolae,asa ca…eu trebuie sa ma descurc :D.

 2. daca sunt cu maci sunt superbe oricand suporturile alea de lumanari. cat despre pranzul tau … aici in tara sotul mi ar fi zis ca si intre doi dumicati sunt in stare sa cheltui bani :))).

 3. Pingback: Moș Crăciun există? | Iubesc Viaţa

 4. Îmi place perspectiva 😀
  Datorită macilor, luminează şi mai frumos, pe mine cel puţin mă duc cu gândul la o zi caldă de vară şi un câmp verde cât vezi cu ochii, plin de maci…
  PS. Sărbători colorate şi un 2014 cât mai inspirat şi creativ să ai!! 🙂

 5. Recunosc, nu sunt mare fan al lumanarilor, in schimb ador suporturile, sunt foarte frumoase. Mai ales ca sunt pictate cu dragii mei maci rosii… 🙂 Sa te bucuri de ele! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s