Jurnal fără lacăt

Astăzi 18 decembrie 2013, miercuri: De dimineață cel mic a vomat și n-a fost la grădiniță. Se simțea rău de ieri. Și-a revenit mai apoi, iar eu am pictat o cană… și am asortat-o cu muffins de Crăciun, cum le-au numit fetele.

Afară este întuneric, e aproape 21.30.

În grădină e la fel de întuneric. Și liniște totală, ceea ce nu se poate spune despre…

În casă– de o oră jumate i-am pus pe cei mici în paturile lor și încă vorbesc. I-am amenințat că mâine îi trezim cu o găleată de apă rece… aiurea, nu ne cred. Nici noi.

În  bucătărie tocmai am fost si mi-am luat un pătrățel de ciocolată neagră. Și după asta-mi voi lua și o portocală. Sunt tabieturile mele de seară și relaxare.

Sunt îmbrăcată în albastru. Și mi-am dat seama de asta comentând tabloul albastru al Mirelei, și apoi gândul m-a dus la Vienela și Vavaly ale căror jurnale le-am citit azi, și de aici mi-a venit ideea să scriu și eu o filă de jurnal, că prea e lumea îmbrăcată neuniform, să vadă aici la mine că se poate și (total întâmplător), într-o singură culoare :D. Care culoare de fapt, ma urmarește de o bună bucată de timp, cu sau fără voia mea.

Ce muzică ascult acum– niciuna, (îmi)trebuie liniște și ah, în sfârșit cei mici dorm! Am ascultat suficientă “muzică” de la ei.

Ce cărți citesc zilele astea– nu prea citesc. Când am timp mai degrabă pictez sau desenez ceva. Poate și pentru că n-am o carte suficient de captivantă, deși am câteva care mă așteaptă. Am una începută de vreo săptămână.

Ce mai meșteresc– de curând am trecut la pictat căni. Vorba vine,că-s doar două, dar e un domeniu nemaiîncercat, deși am avut o tentativă de pictare a unui bol anul trecut.

Pentru săptămâna viitoare n-am niciun plan, e Craciunul, e vacanță… dar a doua zi de Crăciun suntem invitați la o familie dragă nouă și noi lor.

Mă gândesc– la ora 10 noaptea, nu prea sunt multe variante. Una e sigură. Mi-e somn. Și mă mai gândesc că mâine îmi întâlnesc vikingul în oraș pentru cadourile celor mici și vreo ciocolată caldă, dacă ne mai rămâne timp până îi luăm acasă.

Sunt recunoscătoare că am un mic talent artistic ascuns pe undeva și care așa mic cum e, vrea și el afară. E lumina mai materială a sufletului meu.

Îmi doresc să pictez. Azi,mâine, în fiecare zi, îmi doresc asta chiar și când nu pot.

Un citat pe care l-am citit în seara asta pe FB și pentru o secundă am crezut c-a fost scris pentru mine:

citat

O fotografie preferată va fi de data asta ultima creație :

cup2.jpg

Intitulat Jurnal fără lacăt după această foto.

Advertisements

19 thoughts on “Jurnal fără lacăt

  • Pentru fiecare din noi care are un artist (mai mic,mai mare) in el.Poate ca toti il avem,dar trebuie sa-l lasam sa-si faca de cap,exact cum zice domnul Kurt 🙂

 1. Frumoasa foc cea mai recenta creatie… 🙂 Si mi-a facut placere sa-ti citesc gandurile la ceas tarziu in noapte, mereu zic ca voi prelua si eu genul acesta de intrebari pentru un articol. E de fapt o leapsa si mi-e dor de vremurile de altadata cand dadeam curs cu mare bucurie provocarilor de acest fel.

  • Pfui,eu nu dau curs lepselor,insa asta am preluat-o singura,fara sa-mi sugereze cineva (ca eu nu fac ce mi se spune 😀 ),si parca e altfel,ori n-am citit eu multe lepse.E buna in lipsa de inspiratie de scris,dar mai ales,de recitit peste un timp.

   Multumesc,Nice!

  • Dani draga,iti multumesc ca ai venit pe la mine in vizita,ai vazut,te-am intampinat si cu copaci infloriti…
   Ma bucur ca iti place ce vezi prin portita deschisa 🙂
   O zi frumoasa si tie!

  • Multumesc de sugestie,Aurora,am sa caut sa vad despre ce e vorba,sa stiu de m-ar captiva si pe mine 🙂 Cred ca totusi,esentialul ramane ca ma captiveaza pictatul,oricand,in loc de altceva.Tot relaxare se cheama si asta 🙂

 2. Pingback: Poppy Light | SILVING

 3. Pingback: Jurnal fără lacăt 2 | SILVING

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s