Pagini,like-uri și ce cap frumos răsare!Nu-i al meu? Al meu e oare? Dar al cui? Și la ureche uite (-mi recunosc) o floare!

desen5 These people like this page.

Oare sunt singura căreia nu-i place să-și vadă chipul -chiar și miniatural- pe site-urile urmărite prin pagina FB? Vezi într-un colț faimosul Like,în traducerea binecunoscută urmarește-ne pe faimosul site de socializare unde toate se leaga și se dezleagă,se întâmplă și se dezântâmplă și cum altfel să fii la curent cu toate care iată,ți se aduc la botul calului în magazinul universal FB,50 cel puțin într-unul singur.

Da,numai că mie nu-mi place să răsar prin toate colțurile computerului meu și al altora.Și nu că nu mi-ar plăcea de fața mea- că dacă mie nu,cui?- dar n-am nevoie să mai placă și altora care să dea click pe imaginea minusculă și să ajungă la mine.Sau n-am chef să știe toată lumea ce citesc eu.Nu că ar fi vreun secret,dar nu mai vrem și noi niște intimitate chiar deloc? Să mă vadă vreo mătușă răsărindu-i în fața ochilor ,vreo cunoștință de care nu vreau să știu,posibilități sunt destule pentru fiecare.Și nu,n-am nimic de ascuns,și da,sunt suficient de publică dacă am blog,dar eu pe blogul meu am ales să respect intimitatea celorlalți și am lăsat doar numele paginii și semnul albastru de like.

E totul la vedere acum,în toate sensurile,dar mai putem face și noi unele alegeri.Depinde tot de noi.

Fotografii cu copiii mei au fost puse pe pagina școlii de artă unde au fost în vară.N-am pus niciodată poze cu ei pe FB,de niciun fel, iar pe blog am pus de vreo 2 ori cred,însă nu li se recunoaște chipul. Când faci fotografii mai ales colective îți asumi și riscul ăsta,de a te vedea pe undeva public.Însă nu m-a împiedicat să scriu celor cu pagina respectivă și surpriză neașteptată,au fost atât de amabili să șteargă prompt toate fotografiile noastre,deși erau fotografii de grup,de diplome,reprezentative pentru școala lor și pentru promoția de vară,să-i spun astfel.Și nu erau nici puține.

Prin urmare,deși am vrut să rămână la profilul meu fotografia mea,am schimbat-o iar.La urma urmei,mai bine un click pe o pictură,decât pe o figură.Avantaj : și eu,și pictura.Nu?

EDIT: Pentru exemplificare, am schimbat temporar la pagina Inspiratii Scandinave,in dreapta blogului.Comparativ cu Silvings.

Advertisements

12 thoughts on “Pagini,like-uri și ce cap frumos răsare!Nu-i al meu? Al meu e oare? Dar al cui? Și la ureche uite (-mi recunosc) o floare!

 1. Nu, nu esti singura. Eu sunt si mai si decat tine, in sensul ca prefer sa nici nu stiu chipul celor cu care ma conversez pe bloguri. Desigur, am iesit la blogmeeturi, la intalniri cu fotografii cunoscuti pe fb, dar nu muream de curiozitate sa vad cum arata oamenii, dimpotriva. Asa s-a nimerit…
  Eu nu-mi fac poze cu mine si nu-mi place sa fotografiezi alti oameni. Eram zilele trecute in parc cu alti doi fotografi si tot trei ne-am trezit sa marturisim in cor ca nu ne plac portretele. Nu-mi plac oamenii, a glumit unul dintre ei.
  Cand vine vorba de fotografie ador peisajele. Iubesc natura, si nu cea umana. :)) Si constat cu bucurie ca nu sunt singura.

  • Nici mie nu-mi plac oamenii :D,in mare majoritate,dar totusi imi place sa vad o poza,ca si chipul iti mai spune cate ceva despre o persoana.Nu imi trebuie zeci de poze,dar una macar,da,asta nu ma deranjeaza. Insa cand ii vad gramada acolo la pagina,la mai toate site-urile care au o pagina si link la ea,nu inteleg de ce nu pun linkul simplu,asa cum am eu.De ce,da impresia ca te urmaresc mai multi`?

 2. Mda…Mie mi plac oamenii dar nu am cont pe Facebook. Are Pati si e doar pentru site… Aveam senzatia ca vorba aia “nu ai cont pe fb nu existi” e o prostie. Din pacate daca esti activ in media online e adevarata. E greu sa combini informatia cu intimitatea. Odata ce ai apucat sa intrii in joc iti asumi si asta, nu mai depinde de tine! Regulile nu le mai faci tu. Altele sunt lucrurile care ma deranjeaza pe mine in online. Dar astept un viitor articol de-al tau pe tema asta 😉 ca sa arunc cu ele! Zi minunata.

  • Chestia e ca intimitate nu mai ai de cand exista computerul.Ca sunt pe FB sa zicem ca pana la urma e alegerea mea si ma astept la consecinte,dar vezi ca si copiii tai pot aparea in mediul virtual si nici sa n-ai habar,doar pentru ca apar in grupuri de oameni care pun poze pe internet.Asta ma deranjeaza cel mai tare.

   O zi frumoasa si voua! 🙂

   • Oho ho…ia da un search pe google cu numele tau! Sa vezi ce de se stie despre tine. Numele tau sau combinatii ale numelui. Surprize surprize o sa ai! Dar cred ca deja stii asta…

 3. Ma gandesc ca miniaturile astea care tot apar e ca un fel de marcare a teritoriului – been there, done that, ceva de genul.
  Pe FB nu ai cum sa schimbi asta decat de la setarile de confidentialitate ca sa nu iti apara chestiile pe care le faci.
  Dar de ce ai vrea sa schimbi asta cand este poate un mod de a influenta in bine oamenii. Ce zici?

  • N mai,zic de : concret,pe blogul meu,sunt in dreapta paginile mele : Una e Silvings,cealalta e Inspiratii Scandinave.Si sub ele scrie doar “LIKE” si nr de fani,sa le zic asa,la una 469,la alta 139.Atat.La alte bloguri,site-uri,ziare,etc. vezi si capetele oamenilor,adica pozele lor de profil din FB. Exista din blog,cand alegi sa pui link-ul la pagina de FB,ca poti alege doar numele paginii,cum ar veni,sau si sa arate din cei carora le place pagina.
   De asta zic,asta nu-mi place,sa ma vad printre aia pe vreun site la referirea la pagina lor. Ai inteles ce zic,sau sa-ti dau exemplu concret? 🙂

   • Am inteles acum. Da,sunt de acord. Mi seintampla si mie cateodata sa uit caam dat like la o pagina, sa revin dupa un timp si sa zic “bai ce seamana asta cu mine. Aa, ia stai asa, chiar eu sunt. Am dat eu like aici?” 😛

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s