De moș Neculai

red.jpg

Au căzut și primii fulgi,aduși de furtuna de ieri,care a transformat ploaia în niște fulgi anemici la un moment dat,cred,că n-am văzut decât stratul foarte subțire de zăpadă,nu și procesul devenirii.

Dar moșul trebuie să fi avut un mare spor azi noapte,că furtuna probabil l-a purtat cu mare viteză -dacă o fi zburat în direcția vântului,altfel îmi imaginez că a ajuns înapoi la casa lui amețit de-a binelea și sleit de puteri,că deh,are și el o vârstă de acum,deși aș vrea să aflu secretul lui,nu al celei care a ajuns la 114 ani și încă mai trebăluiește prin grădină,de care citeam deunăzi într-un ziar… Păi nu?

Și a lăsat în ghete un porc cam isteric- cântă,se înfoaie precum un curcan,dansează precum un cowboy,râde și dă din copite,râzi și tu de isteria lui,că nu te poți abține,e un porc nițel…nebun,așa,dar celei mari,de când l-a văzut,i-a picat cu tronc și la desparțirea din magazin l-a mângâiat frumos pe cap,l-a strâns la piept și cred că și-a dorit să-l revadă… Surpriză,surpriză,l-a revăzut după doar câteva zile… dar în anii porcului asta înseamnă mai mult,nu? S-au îmbrățișat oricum,de parcă nu s-ar fi văzut de decenii.Bine,atât cât poate un porc de dimensiunea aia mică să îmbrățișeze.

Și a mai lăsat un panda cu ochii mari.E mic el,Panda,dar e lat…adică ochii-s lați,adică îs de-a dreptul imenși și hipnotizatori.Pe ăsta l-a dorit mijlocia,că de când l-a văzut,tot drumul spre casă a turuit non/stop Panda-panda-panda-panda-panda-panda-panda-panda-panda-panda-panda-panda.Și dacă deja ați obosit citind și vi se pare că vedeți dublu,vă dați seama că urechile mele au ajuns acasă ferfeniță.

Cel mic nu și-a exprimat o dorință expresă,dar a primit o ambulanță că e nevoie,atunci când stai în casă cu un porc isteric.Sau chiar când te apucă durerea de burtă de la orgia de dulciuri care se conturează spre după-amiază.

Dar nu e asta luna extravaganțelor ?Ca să nu ne apuce depresia ,deși azi pare o zi de primăvară,însorită și frumoasă,în ciuda prafului de zăpadă și a vântului încă zbenguitor.

Să aveți o zi primăvăratică!

pig2.jpg

Advertisements

16 thoughts on “De moș Neculai

 1. O panda cu ochii mari iti poti dori oricand, indiferent de varsta. 🙂
  Eh, Silving, multumim de urari, macar in suflet sa fie primavara, ca afara e un ger crunt. Doar zapada se mai lasa asteptata… 😛 😦

 2. Ce cadouri frumoase are Mos Nicolae! Porcul tau pare cu matza Emiliei …..ciudat tot, dar tot razi. In schimb, un panda imi doresc si eu, desi sunt mare (la stat, ca la sfat :)) )…in schimb, am primit doar costumasul de ursulet, ca sa am un urs la purtator 😉

  Ambulanta e trebuincioasa la casa omului. Foarte! O luna cat mai frumoasa!

 3. Multumesc pentru clipele in care m-ai facut sa zambesc! 🙂 Mi-am putut imagina frenezia momentului! 🙂
  In foto de inceput mi-am imaginat o picatura de lumina! iar jucariile sunt… Uau! 🙂
  Zile senine iti doresc!

  • Eu cred ca oricaruia dintre noi i-ar trebui un astfel de porc si momentele mai putin senine vor disparea ca prin farmec cu un guitat :D.
   Multumesc si eu,Diana,pentru vizita ta placuta,ca de obicei 😉

 4. Ha, ha, ce simpatici sunt! Te inveselesc numai vazandu-i!
  O duminica frumoasa! Si zile frumoase, pana la Sfintele Sarbatori pe care le asteptam cu drag. 🙂

 5. Ai fost atat de convingatoare, incat eu chiar mi-am imaginat ca i-ati cumparat copilului un porc. Ma rog, un porcusor. Dar merge si asa, o menajerie a animalutelor de plus! Iar m-ai facut sa zambesc, fata draga. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s