Une conversation en francais

books 004.jpg

Inițial am vrut sa scriu în jurnalul meu cu coperți și lacăt. Dar m-am întors la blogul suspendat.Să-mi notez ziua de azi,că de vreo decadă n-am mai avut o conversație reală în franceză.

Ploua grămadă,însă eram precum un drogat …de carte.Am terminat aseară prima carte de Jojo Moyes de care nu mai auzisem și mi-a plăcut atât de mult că am ținut morțiș să le mai am și pe celelalte rămase în librărie,că altfel nu mi-aș fi găsit liniștea tot weekendul.Mi-am aruncat haina de ploaie pe mine și am pornit.N-am făcut mulți pași că s-a luminat,ploaia s-a zvântat și a apărut și soarele (Paranteză : trecând pe lângă parc am văzut mulțime de crengi rupte din copaci,ba chiar și un copac smuls din rădăcină cu totul,după furtuna care a trecut pe aici acum vreo două zile,stabilind un nou record de vânt și care a lăsat în urma sa nu doar schele răsturnate și altele de genul ăsta,dar și un mort,un tânăr care ieșise să facă fotografii în furtună,în Copenhaga și i-a căzut ceva în cap de la o clădire.Aviz amatorilor de fotografii pe timp de vijelii).

Am luat cărțile și am mai întins gâtul pe ici-colo prin vitrine,am mai cumpărat câte ceva și în timpul ăsta m-am tot intersectat cu un tată cu două fete.Mi-a atras atenția că vorbeau în franceză.Prima dată am zâmbit frumos în sinea mea,zicându-mi că frumoasă mai e limba asta și ce dor mi-e de ea.Deși citesc cărți în franceză,dar nu e la fel. A doua oară coborau scările din mall,dar erau departe de mine.A treia oară am ieșit dintr-un magazin drept în calea lor.De data asta ceva m-a împins din spate să îmi curăț franceza de rugină și de praf. Recunosc,speram că-s localnici,însă erau doar în vizită la socri,veniți din Lyon.Am avut însă o conversație frumoasă,eu m-am bucurat de fiecare secundă de vorbă franțuzească,cine știe,poate altă dată când mai sunt în vizită pe aici,fetele noastre se vor putea juca împreună.S-a alăturat și soția spre sfârșit,o daneză blondă desigur.

Culmea e că vorbisem de franceză în ultimele două zile,le mai strecuram fetelor câte un cuvînt,îmi salutam vikingul cu “bonjour”,de parcă aș fi știut de ziua de azi,sau poate tocmai de aceea impulsul nu m-a lăsat să tac.Mi-am zis că o fi vreun semn în calea mea. Un semn francez într-o carte engleză.Sfârșitul de săptămână poate să înceapă liniștit acum. Fără renunțarea mea la Superblog,asta nu s-ar fi întâmplat,pentru că aș fi fost ocupată cu storsul creierului în loc să-l umplu cititind.Deci nu,je ne regrette rien. Alors,bon weekend à tous!

Advertisements

11 thoughts on “Une conversation en francais

 1. Siving draga, te rog sa ma scuzi! Nici prin cap nu mi-a trecut sa vin sa te trag de maneca ca astazi este ziua mea, La mine pe blog a scris cineva care se numeste Silvia si in capul meu sa creat confuzia! Iti multumesc de urari , dar zau daca am facut-o intentionat. Seara faina!

  • Minnie,am vazut si eu numele ala si mi-am imaginat ca asta a fost ;). No problem,multumesc de vizita chiar si asa 🙂 Seara frumoasa si tie in continuare!

 2. Non, rien de rien
  Non, je ne regrette rien
  Ni le bien, qu’on m’a fait,
  Ni le mal, tout ca m’est bien egal!

  O săptămână frumoasă, dragă Silving! 🙂

 3. sambata am patit si noi ca tine. nu stiu ce mi a venit de mi am pus sotul sa ne vorbeasca in franceza iar seara am intalnit o familie de francezi cu vreo trei copii pe faleza :). frumoasa limba. eu nu o vorbesc dar sotul si fratele da. asa ca as avea ajutoare de nadejde in caz de nevoie .

 4. Tuuu, nu pot sa cred. Sa stii ca uitasem ca suntem nascute pe aceeasi data 😦 La multi ani intarziat. Multa sanatate si fericire.
  Dar sa revenim la coincidenta, chiar cred ca ceva pe undeva prin Universul asta leaga lucrurile si le ordoneaza cumva. 🙂

  • Sa stii! Acu vreo luna,doua,aveam o criza de blog,ma gandeam sa-l inchid,sa nu,imi doream un semn,ceva… si in acea seara mi-a scris Vavaly (blog cu acelasi nume) si mi-a zis ce-i place pe la mine,si ca atunci parca ma descoperea,desi ma citea uneori on and off,acum ne citim regulat. Asta zicea si ea,ca uite,chiar si virtual,sufletele rezoneaza.Deci da,uite 🙂

   Asa am zis si eu,citind postul tau,ca nu pot sa cred :).

   Multumesc frumos! Eu pe la tine am trecut prin preajma zilei,ti-am facut urarile la postul tau 🙂

 5. Que c’est bon de voir encore quelqu\un qui ecrit dans un journal…comme autrefois! Tres chic et romantique! A la prochaine, Madame Silving! 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s