O Balanță în echilibru de rac

shakespeareblog

A apărut și prima temă la Superblog. Deja unii sunt entuziamați. Deja alții o așteptau cu nerăbdare, suflecându-și mânecile de săptămâna trecută,ascuțindu-și creioanele zilnic,multe,să fie suficiente pentru inspirația lor care dă pe afară. Deja câțiva se proclamă învingători la puncte. După ce m-am înscris total impulsiv- că eu așa funcționez, pe urmă cumpănesc,contrar tendinței zodiei (nu că n-ar fi și momente când cumpănesc de nu mă mai opresc)- am uitat de el. Îmi mai aminteam trecător, când mai ajungea câte un rătăcit pe blogul meu direct din lista participanților.

Prima temă nu mă inspiră de niciun fel. Acum da, cumpănesc. Să mă mai gândesc sau să fiu impulsivă? Să scormonesc vreo idee,așa, de dragul … nici nu știu de al cărui drag- sau să spun adio, a fost frumos cât a durat, păcat că n-a durat.

Nu știu alții, dar eu, de ce scriu mai mult, de ce mai citesc pe alții, de ce dau peste cuvântul blog sau blogosferă, mă transform așa într-un fel de gheonoaie cu țepi și mers de rac . Parcă-s pe Facebook. De câte ori vreau să plec, tot acolo sunt.De câte ori mă dezactivez, revin. Prilej desigur de tachinare din partea vikingului, care a zis că e pierdere de timp și de inteligență și și-a șters contul acum vreo 2 ani, fără să se mai uite înapoi.

Alternez așa între gheonoaie și zână, și nu mă pot decide. Că doar sunt nehotărâtă,da? Și merg cu pași de rac în tango. Și din cauza asta nu valsez. Și dansez mereu cu o pereche de papuci de casă în mână. Să pot sări în ei când mă satur de atâta tango amețitor dintre gheonoaia și zâna din mine.

Advertisements

16 thoughts on “O Balanță în echilibru de rac

 1. Hai bre ca tangoul e pentru initiati in cele nestiute si sfinte! Pasiunea e cea care dicteaza pasii si simtirea asa ca… da-i cezarului ce-i apartine si promoveaza-ti munca acolo de unde vrei sa pleci…e o buna platforma pt. asa ceva, zau Irino!

  • Mala, cred ca eu n-am pus niciodata pasiune in bloguitul asta (brrr) cum pun in desene, in margele… Nu stiu de ce, cuvantul asta blog imi da fiori .Ba da, stiu de ce, ca am senzatia ca acum fac parte din turma,ori eu mereu am fost anapoda si contra.Si parca mi-e ciuda.

 2. Mie nu-mi place termenul blogger si definitia care i se da acestuia: om care scrie pentru monetizare, pentru participare la actiuni, campanii etc. O specie de jurnalist cu alte cuvinte. Eu nu sunt un astfel de blogger si nici nu vreau sa fiu. Cu articolele pe tema impusa eu nu ma impac, scriu exclusiv ce ma preocupa pe mine intr-o anumita zi. Daca ma preocupa, daca am starea de spirit necesara. Nu ma intereseaza provocarile si competitiile intre bloggeri. Nu vreau sa dovedesc nimanui nimic, nu caut sa adun laude si aprecieri. Vreau doar socializare cu cei care ma citesc. Daca se poate, daca nu, asta e. 🙂

  • Nice, eu am zis sa incerc acum niste teme impuse,sa vad,insa m-am gandit ca-mi vor mai da munitie pentru scris. Ma bagasem cand eram cam in pana de idei,si stiam ca daca nu scriu ceva, cu atat mai putin imi va veni sa mai scriu cu trecerea zilelor. Apropo de cand pe un taler de Balanta,cand pe altul.

   Dar e adevarat,cred ca asta nu-mi place nici mie, ca ma simt bagata in oala cu bloggeri cu definitia data de tine. Daca ma crezi, habar n-am ce premii sunt la Superblog, n-am ajuns asa departe cu cititul,n-am vazut decat oportunitatea de a-mi mai dezvolta imaginatia :))

   • Da, eu am inteles perfect motivul tau, tocmai am citit la Javra pe blog ca unele teme sunt optionale. Asta e bine, zic. Daca nu iti place, nu scrii despre acel subiect. Fair enough. Sper ca am inteles bine…
    Intr-un an erau multe articole tehnice. Am fost ingrozita, le citeam pe blogurile din blogroll si habar nu aveam ce sa comentez. Poate s-a mai schimbat tematica intre timp. Stiu ca se castiga laptopuri, produse electronice…

   • Prima tema nu a fost chiar grea, iar cerintele se puteau mula usor chiar si pe profilul femeilor care nu se pricep la chestii tehnice.
    Poti refuza anumite probe, dar nu te mai incadrezi pentru finala.

   • Vienela, eu am plecat doar cu ideea ca scriu pana nu mai pot scrie. Si sincer, ieri am vrut sa renunt, pentru ca atunci mi-am dat seama ca e de fapt o competitie unde vor fi multe subiecte din astea,deloc romantice :)) Insa cum stateam pe bancuta mea, mi-a iesit ceva… ce-o mai fi, om mai vedea. Sincer, nici macar nu-mi bat capul.Nici nu vreau sa ajung acolo.Ca daca incep sa ma stresez, am stricat toata vraja scrisului.

 3. Adevarat ca suntem nehotarate, noi, balantele. 🙂 Esti nascuta in aceeasi zi cu nepoata mea, fiica surorii mele 🙂
  Cat despre SuperBlog…nu m-as baga. Nu sunt nici eu o persoana care sa se alinieze… Si in aceasta blogosfera fac cam ceea ce-mi place, cand imi place, am scris multe chestii contra curentului, am scuipat contra vantului chiar…si nu ma voi schimba. Nu pot.

  • Eu m-am bagat,acum,asta e.Ce-i drept, macar ca mi-a placut sa scriu articolul de ieri,legat de Habarnam, si tot a meritat.Ca altfel n-ar fi iesit.Clar,cred c-ar fi fost mai frumos fara sa insist asupra unei masini anume,ci doar sa scriu in general, dar oricum altfel nici n-ar fi iesit.Asa ca o sa iau partea plina a paharului,asa trebuie,oricand,nu? 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s