Rozica visează răzbunare

tb6

 Două săptămâni mai târziu-

Roza nu mai plânge.Ca o mireasă care începe să se familiarizeze cu mobila socrilor,începe să-și pună gândurile în ordine.Le scutură bine pe toate cele depresive odată cu păturile și cuverturile de prin casă, aspiră toate lacrimile de pe covorul vișină putredă odată cu scamele, aruncă gândurile vechi și ofilite și pune în vază flori proaspete.Cîteva gânduri microscopice și îndărătnice le ia cu dispreț în cârpa de praf și le scutură pe fereastră cu satisfacția celei ce stă la etajul 10. Își lipește deasupra patului o coală de hârtie A4, scrisă cu litere mari,roșii și îngroșate : Keep calm an make a plan.

L-o fi uitat ea pe Virgil,l-o fi măturat din toate cotloanele inimii ei,odată cu pânzele de păianjen și cu fluturii decedați din stomac,da, o fi făcut ea curățenie generală,o fi deschis ea soarelui toate ferestrele sufletului ei roz, dar n-a iertat.

Creează pe SoulBook Grupul Fluturilor Uciși cu Inimă Rece și-și invită toate prietenele pe care poeți de duzină dar criminali în serie le-au dat pe spate,doar ca să le scoată fără milă bietele insecte nevinovate aciuite în trupurile lor de zâne, sub anestezia unor rime sclipicoase ca o dâră de melc.

Grupul crește repede în adepte și Roza nu mai prididește să accepte noi și noi invitații de aderare. Motto-ul de deasupra patului a fost mutat la About, și are deja vreo 435 de like-uri.Practic, orice nou venită se oprește acolo, ca un salut la un mausoleu.Geta face și ea parte din grup, dar a jurat de 3 ori, pe trusa de cosmetice,pe geanta imitație Vuitton și pe pantofii din piele de șarpe, că nu îi spune lui Virgil.

Roza își vopsește părul roșu, își face o poză în oglindă și un profil nou : Păienjenița Purpurie. Îi dă un poke lui Virgil, adică îl ciupește virtual de obrazu-i gros și așteaptă o reacție.Care nu întârzie să apară, Virgil n-o recunoaște și o adaugă în colecția lui de insectar.Sau așa crede. Căci Roza și-a schimbat ea părul, dar și năravul. În fiecare seara citește colecții de poezii până adoarme epuizată, cu cartea pe piept și creierul încins.Noaptea recită prin somn și se visează la tribuna Fluturilor Uciși cu Inimă Rece.E ascultată și aplaudată furtunos. În față-i flutură o pancartă : Roza președintă, Ei să nu mai mintă!  Ei fiind poeții,sau bărbații, sau toți mincinoșii care- promisiune electorală-  vor fi astfel deportați și exilați pe insula Porcilor.Unde atunci când vor spune prima minciuna le va crește un rât,și cu fiecare minciuna se vor transforma încet în porci. Virgil e printre ei și guiță în rime…. 

Partea I- Roza sau viața ca o poezie în nopți cu muze se scrie

Partea III -Roza și o dimineață

Advertisements

19 thoughts on “Rozica visează răzbunare

  1. Excelenta si partea a II-a! Aplauze la scena deschisa pentru Roza! Dar si pentru povestitoarea plina de har! Si trebuie – de fapt, nu trebuie, dar vreau – sa scriu despre una bucata caz adevarat de “Roza si Virgil”! Cand el si-a inceput ritualul de imperechere cu cea pe care abia o trecuse in randul “victimelor”, in insectarul de care era tare mandru. Si si-a luat-o baiatul din realitate cum putini au patit-o! 🙂 L-au “spam-uit” fetele de numa’-numa’ (intre altele).

  2. Ești o mare figură, Silving, și o talentată! Ce nume de grupuri, vezi că ți le fură tineretul! :)))))
    Roza, roza…ooops, oare urmează rozosinul?! Eu am avut de-a face cu rozul pe blog! 😉 Cu Păienjenița Purpurie m-ai dat gata și pot să mă culc liniștită, că am râs! Noapte bună și vise roz, te pup! 🙂

  3. O reactie fireasca a Rozicai, dupa cate sperante isi facuse… Haios stilul abordat, ar fi frumos sa fie doar pura fantezie. 😦 Dar de acum stim cu totii ca viata bate filmul. 😀

  4. Irina, Irina, umorul tau descreteste orice frunte, imaginatia ta nu are limite si cititorii te aplauda furtunos! E minunata rozica si tare imi doresc sa citesc o intreaga carte despre ea. Auzi, fluturii decedati din stomac… :)))

  5. Pingback: Roza și o dimineață | SILVING

  6. Pingback: Rozica sau viața ca o poezie în nopți cu muze se scrie, sau parfumul noului | SILVING

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s