Puiu /Un bio veritabil

pui 002.jpg

Pe Puiu l-am scos dintr-o pungă.De cum l-am adus afară din frigider, a tras un gât mare de aer. Nu-ți închipui ce claustrofob sunt! Își sterge gulerul împielițat cu o aripă. Îl scap din mână de emoție. Cât se dichisește el, arunc un ochi pe punga cu geam și-i văd rezumatul vieții. Născut într-o familie cu alți șapte copii,el e al patrulea.A avut o copilărie fericită la o fermă ecologică. A zburdat, a piuit de dimineața până seara. Vremea trece repede,mai ales când ești pui. Un salt în timp, și Puiu  are opt neveste, șase ouă și patru copii. Trăiesc boierește, au grăunțe la discreție,aleargă pe afară, scormonesc la rădăcinile copacilor,beau apă câtă vor, își fac siesta,iar noaptea dorm neîntorși la căldură, trezindu-se mai odihniți ca mine (constat cu o mică invidie).

Păi unui așa pui fericit să-i curmi zilele? Arunc punga și mă uit la el nedumerită. Nu-i de mirare că vorbește, la traiul pe care l-a avut!  Știi, aș vrea să fiu supă, nu borș! se bate cu aripa pe pântec.Dacă-mi permiți... Ia un morcov de lângă el și-l pune subraț,ca pentru a-și întări cotcodăcelile.

Nu știu… Să-l pun la zid și să-l împușc, să fiu sigură că nu-mi vorbește în supă?

7 thoughts on “Puiu /Un bio veritabil

  1. 😀 Hahahahahahahahahah…Puiu saracu’ ! Are patrunjel in loc de cap si ceapa in loc de alte cele ! E clar ca-i hibrid baiatu’! Da’ n-o fi vo fosta puicuta????? Intreb si io….

    • Ei,acu,te iei de detalii 😀 Gustos si sanatos sa fie! Dar ne-am distrat cum scria pe punga,ca a trait asa,a mancat asa, ca zau ca ne gandeam ca e pacat de el ca l-au lichidat asa ferice si in floarea varstei 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s