24 august 2013

jcc foto : internet

Ieri. Sâmbătă cu mult soare. O carte. O bancă. Ochelari negri, bronz. Înghețată de căpșuni homemade… de către fete.
Rufe zvântate fac cu rândul pe funiile albe. Un uscător nou de rufe, miroase a lemn proaspăt. E mare și cuprinzător.  Îmi pare că trăiesc in Italia și am multe rufe colorate agitate de vânt. Îmi pare că rufele sunt gălăgioase și vorbărețe. Le place și lor că au loc de bârfă. Și mie. Grădina pare mai mare, ciudat.
Pregătiri pentru concert in parc. Testări de microfon. En, to,tre…  ajustări. Știu că se pregătește ceva .E bine. Muzica e mereu bine.
File de carte întoarse. Mult soare. E cald. Rândunele vesele.
Tobe. Muzică.Voce de artist. Joe Cocker ? Un cântec necunoscut. Dar vocea pare a lui. Cântecul se întrerupe brusc. Vorbe în engleză . Ajustări la sunet.Tobe.Chitară. Iar muzică.
Copii pe trambulină. Chicoteli.
Rufe uscate. Rufe adunate. Rufe întinse.
Cartea și banca. Aici se trăiește clipa și vremea. Nu știi dacă mâine e o zi la fel de frumoasă, așa că te bucuri de azi.

…………………….

Apus de soare. Înserare. Copii în pat. Ora 20.00 . Mașini parcate pe stradă. Multe. Muzică! Început de concert. Un cântec necunoscut. O voce cunoscută. Joe Cocker.  Două pahare de vin roșu.  Afară pe terasă. Ascultare.Încântare. Pescăruși mulți se învărt în cerc peste parc, deasupra . Le place și lor?
Copiii dorm. Întunecare. Stele puzderie. O stea căzătoare.Ca o părere. Oare e adevărat că ne mutăm într-o stea când murim? Up where we belong.”
Doi pescăruși întârziați în grabă mare.Două pete albe zburătoare pe cerul negru. Două bucăți de hîrtie fluturate de vînt într-un abis.
O altă stea căzătoare.O secundă. Dacă ne-am putea uita dintr-o stea în jos, pe pământ, toate războaiele,neîntelegerile și ambițiile noastre ar părea ridicole.Neînsemnate. Stelele nu se ceartă între ele care strălucește mai tare. Au un tot univers. Și noi avem, dar nu-l vedem, de aici de jos. Suntem prea limitați. Prea lumești. “ N’oubliez jamais.”

Carul Mare. Calea Lactee? O altă stea căzătoare.”  I come in peace.”
Încă o stea. Mă ascund sub o pătură, e răcoare. Muzica curge în valuri pe stradă.Lumea cântă. “Unchain my heart.
Aștept un cântec. Il simt în aer. Mai cade o stea ca o nălucă. 5 stele! spun. Ți-ai pus 5 dorințe? Nu… n-am știut că se pune o dorință… eu știam că cineva pleacă de pe lumea asta… Hm, 5 dorințe risipite ,zice el. Le pun acum, se poate,cred, că-s încă stele proaspete, zic, și mă gândesc la ce mi-aș dori. Una, două,trei…  dorințele se așază una după alta, ordonat.

“You can leave you hat on”. L-am recunoscut de la primul acord.În sfârșit! Lumea jubilează. Dance with me! …  Dansăm sub stele, în întunericul grădinii…
“With a little help from my friends”. Sfârșit. Aplauze la vecini. Se vede că și ei au stat în grădina lor, Bis. Revenire. Plecare. Încântare.
Luna răsare. Lumină aurie în final de noapte frumoasă. “You are so beautiful”…  Noaptea abia începe.

Advertisements

5 thoughts on “24 august 2013

  1. Pingback: Pe Riviera Olimpului « Mirela Pete. Blog

  2. Pingback: Poveste cu imagini de la Marea Egee « Mirela Pete. Blog

  3. Pingback: Pisicile din Grecia « Mirela Pete. Blog

  4. Pingback: Hagios Demetrios din Salonic « Mirela Pete. Blog

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s