Afară ninge liniștit…acum

320 m 13 029.jpg_pe

Dar ziua de azi n-a fost deloc asa. Am avut parte de peripeții din alea de care nu te avertizează nimeni. Era liniște și pace,unul din momentele alea de savurat,când copiii-s în grădină să facă oameni de zăpadă.N-a durat mult,că cea mare intră urlând .Ca din gură de șarpe.Cu batista la gură.Mă uit prima dată,văd puțin sânge.Nu mult, așa că m-am gândit că s-a lovit doar,dar nu e așa rău pe cum sună.Ma mai uit o dată,că de la ea oricum nu înțelegeam nimic decât urlete.Și am impresia că mi se pare.Că nu putea fi un dinte lipsă,nu? Nu,e cel care sta să crească și eu văd dublu de emoția momentului.

Chiar? Atunci de ce e numai un dinte în față? mă zgândărea un spiriduș,tot amețindu-mă de cap.

Cum un dinte? Cuuum un dinteee ?? Abia a crescut,unde e??

Aha! zice spiridușul bucuros că în sfârșit par să pricep.

Nu se poate! Unde-i dintele? Unde eeee???

Mmmmm… afară în zăpadă? Mă incearcă iar spiridușul,vădit iritat de acum că iar o luăm de la capăt.

Sună soț, explică,tot pe fundal de urlete.Acum urlau toți 3,că vedeau ei că se îngroașă gluma.Soț șocat,noroc că tocmai plecase de acasă și era la 2 minute.Vine înnebunit,vede,începe să caute dintele.Adică jumătatea.De fapt,3 sferturi.Cu mâinile goale prin nămeți,pe unde ar fi trebuit să fi căzut.Așa,precum cautătorii de aur în nisip.Lua zăpada în palmă,și căuta. Așa,ca unul care își pierduse mințile.Eu mă uitam paralizată,și mă gândeam doar că e mai rău ca acul în carul cu fân.Dinte alb,nămeți albi, de ce oare ne-a dat Dumnezeu dinți albi? Nu puteau fi roșii?

Să încercăm să turnăm niște apă caldă! au ieșit vorbele din mine,de parcă nu le rostisem eu.

Of course!

Prima oală a avut succes.Evrika! Am găsit dintele! Curat,spălat și sclipitor. Telefon la dentist. Peste vreo 20 de minute se termina programul.Răspunde cu greu secretara. Sau așa ni se pare.Desigur,dentistul era pe picior de plecare. E dinte de lapte? Auzi întrebare.Dacă era,mai eram așa de panicați?

Fuga la dentist!  .Voi îmi mai lipseați, și-o fi zis în sinea lui, dar s-a apucat de treabă ca un profesionist.Oricum plătești de când deschizi gura.

Concluzie : Happy End! Dinte lipit cu succes,nici nu se cunoaște. Noroc de toate care s-au legat,așa ca să găsim și dintele buclucaș și să fim și la timp.Acasă am citit apoi pe net că operațiunea asta e cel mai bine să se facă în jumătate de oră de la accident.Cred că am fost la limită.

Spiridușul a dispărut,s-a dus să chinuie pe alții. Afară ninge liniștit, peste liniștea noastră.Uf!

Advertisements

10 thoughts on “Afară ninge liniștit…acum

    • S-a lovit intr-un tobogan din ala mic ,de la o casuta din aia de joaca.Voia sa-l urce de jos,si desi e asa de mic ca nici nu ai ce urca la el,frate-su a deschis usita de la casa chiar atunci,care usita era in dreptul toboganului,ea a vrut sa se dea la o parte sa se fereasca si a alunecat cumva.Cam asa am inteles.A ramas si semn si tobogan acolo unde a cazut cu gura.N-ai fi zis ca asa o casuta pe care o au de cand fata noastra avea 1 an,poate sa fie asa de periculoasa,sa zic asa.
      Da,bine ca s-a terminat cu bine.

  1. Oh, groaznic, cred ca te-au trecut toate apele. Si fetita mea si-a spart un dinte cand era mai mica, un dinte de lapte. Noroc ca spartura n-a fost foarte mare si nici nu s-a innegrit dintele. In jumate de ora la dentist n-aveam cum sa fim atunci oricum…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s