Contabilitatea iubirilor.8

wclth

Așa zice un zodiac amuzant. Că aș fi avut 8 iubiri. Zic aș fi avut,că îmi imaginez că am dat de capăt. Mi-am zis :Ei na,8! Fără să însemne că-s prea multe sau prea puține. Ia să-mi fac contabilitatea,dacă tot mă provoacă! Să îi iau metodic,nu după topuri erotic/romantic/chipeș sau mai știu ce alt clasament.De la grădiniță.Hm,acolo n-au fost, nu eram așa emancipată.Pe la școală s-au schimbat treburile. Acolo visam la niște teniși galbeni,pe care îi urmăream prin toata curtea școlii,atunci când nu erau la mine în clasă. Era și ușor,ca nimeni nu mai avea așa culoare. Când tenișii aștia s-au apropiat de mine să-mi pună un mărțișor în piept,am crezut că mă ia cu leșin.Peste vreun an,cînd au dansat cu pantofii mei a căror culoare nici măcar nu mi-o mai amintesc,m-au trezit cu săruri și oțet de mere picurat precipitat peste parfumul meu. Asta a fost sfârșitul iubirii.

Pe la liceu,ghinion,băieți cam inexistenți,o turmă de fete,asta nu-i de mine,mi-am zis atunci ,și mi-am căutat norocul în prima și ultima tabără în care am fost.Normal că nu m-am întors acasă cu mâna goală ci cu un lănțișor la gât, scrisorele și felicitari siropoase și declarația pe față de îndrăgostire.De data asta a leșinat mama,că ea mă știa fată cuminte și m-am întors o alta, cu gânduri și vorbe mari și suspine de amor la telefon.Iubire la distanță,vizite în weekenduri, săruturi furate sub acoperișul părintesc și ochi vigilenți.A trecut și asta odată cu liceul.Noi studii,noi orizonturi.

La facultate,iar,fete.Nu-i a bună,iar trebuie să mă descurc de niște băieți pe cont propriu.Hm.Prin anul 1 nu știu să fi fost vreunul semnificativ.Nici prin al doilea.Nu că n-ar fi fost. Prin al treilea a început nebunia.L-am iubit pe unul  cu plete blonde și ochi verzi care săruta ca nici un altul și avea  nume de ciocolată, pe care nume îl decupam cu grijă din amabalajul gol și-l lipeam pe pereții camerei de cămin,lângă toate celelalte postere de masculi care mai de care mai adevărați care îmi decorau zona de lîngă pat și visele de noapte,atunci când  nu erau ocupate de vreun june în carne și oase. L-am iubit și pe altul cu plete blonde și ochi albaștri și care arăta de-mi sucea mințile.Și mai apoi pe unul cu plete negre și ochi pătrunzători cu care îmi plăcea să dansez în chefurile studențești.De fapt,cu toți îmi plăcea.Și lor cu mine.

După facultate,m-am făcut iar fată cuminte.Pe jumătate. Doar ziua,la serviciu.Nopțile erau sălbatice și nebune și presărate de fotografii  care-mi imortalizau ochii sclipitori.Că el asta făcea… Din păcate nu doar cu mine, așa că s-a stins și sclipirea asta .Și a fost înlocuită cu un foc de artificii.Care a ars la fel de îndelungat,însă cu aceeași intensitate și fascinație pentru procesul chimic.

Focul a fost stins cu mare rece scandinavă în cele din urmă,ca orice foc care altfel se mistuie singur.Marea n-o mai poate goli nimeni,așa că ține și rezistă, în ciuda valurilor care mai apar la vrreun vânt mai puternic.

Sunt 8? Nu știu.Cu siguranță aș găsi 8,cu siguranță aș găsi chiar mai mult.Dar mereu am considerat contabilitatea dificilă și plictisitoare,și orice operațiune matematică aș face aici ,tot mi-ar da cu virgulă, așa că mai bine rămân la literatură.

Advertisements

13 thoughts on “Contabilitatea iubirilor.8

 1. Cred că l-ai fi iubit și pe David Gilmour, dar abia acum ai descoperit cât era de senzual pe vremea când tu umblai cu unul cu plete blonde! Ei, nici chiar acum nu și-a pierdut aura unică. Bravo Irina, numai că recea mare scandinavă nu cred eu că-i chiar…rece! O zi splendidă îți doresc! 🙂

  • Da,cred 😉 Numai ca i-am pus numai pe aia reali.Pe el l-as fi pus in galeria de pe perete 😀
   Nu-i chiar rece, si apoi,lânga mine,nici macar marea nu poate sta rece :)))
   Weekend cald sa ai,Mirela!

 2. Pingback: Prețioasele nuanțe ale primăverii « Mirela Pete. Blog

 3. Pingback: Atelier foto « Mirela Pete. Blog

 4. I love this drawing because it makes me think of spring and because it reminds me of how much you love color. 🙂 Google did such a bad job translating the text that I couldn’t understand the meaning of your text, but the few parts that I understood were wonderful. Hoping you have a Silving day, Irina.

  • Thank you Dave 🙂 I draw quite silly, but I like to do it as good/bad as I can,to express my ideas when I don’t have photos.It is basically an accountance of my young loves,started from a funny zodiac that says how many times each sign loves in their lifes,and mine ,Libra,said 8.So than I started to remember,sort of,in a funny way,of course. The drawing is about hanging the hearts on the string, still pouring with water,that could be like tears,broken hearts,whatever imagination takes you 🙂
   Have a nice Sunday,too!

 5. Pingback: Parfum de leagăn « Mirela Pete. Blog

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s