Press photo of the year / Fotografia jurnalistică 2013

252-a7-0

The Danish Press photo of the year 2013 belongs to Marie Hald,a photography student. It is the photo of the 38 years old prostitute Bonnie Cleo Andersen.Her look is empty.

The photographer was allowed to follow Bonnie and her family  during a year and so she has been with her camera everywhere,including in bed.Bonnie is a mother of 3 and has been doing this…job since she was 18 .

A photo that physically hurts and a look that is not easy to forget– are the jury’ s words.

————————————————————————————————————————————————-

Fotografia jurnalistică a anului aparține Mariei Hald,o studentă in Fotografie.Este imaginea unei prostituate ,Bonnie Cleo Andersen, în vârstă de 38 de ani,mamă a 3 copii. Meseria de prostituată o face de la 18 ani,iar Marie a însoțit-o pe Bonnie,împreună cu familia ei,peste tot,timp de un an.

O fotografie care doare fizic și o privire pe care cu greu o poți uita– este caracterizarea juriului.

marie2-w520h347

Marie Hald thanking for the award/ Marie Hald mulțumind pentru premiu.

foto : Jan Sommer.

Advertisements

11 thoughts on “Press photo of the year / Fotografia jurnalistică 2013

  1. Pingback: IQ ESTE BUN, totusi ma intreb daca nu cumva sunt greu de cap ?! - 2

  2. Hmmmm…. la prima privire am zis ca e vampir apoi am crezut ca e un cadavru.Am renuntat sa mai fac presupuneri si m-am apucat sa citesc textul materialului. O fotografie atit de lipsita de sentiment dar atit de incarcata de mesaj rar am vazut !

  3. Ooooo, da ! Alegere indreptatita, as zice, tinind cont numai de palmaresul fotografei. Fiecare dintre celelalte fotografii aduce, din prima, povestea din spate, in fata ochilor. Fotografia care a cistigat pune ochiul si imaginatia privitorului la munca.
    Interesant concept artistic!

  4. Dupa parerea mea cat se poate de sincera, aceasta persoana ar fi avut exact aceeasi privire si fara barbatul de deasupra ei in poza, ca pare destul de clar heroinomana, si nu din cauza activitatii de prostitutie are aceasta privire ci pt ca e aproape de sevraj, si din cauza asta se angajeaza in prostitutie, adica e oarecum invers, sau ma rog oricum e un cerc vicios, ca cu toate addictiile…dar vreau sa zic ca mie poza din cauza asta mi se pare artificiala, pt ca e tendentioasa nu pt ca pare femeia aia goala si teapana asa teoretic “dezumanizata”. Nu activitatea de prostitutie in sine dezumanizeaza, alte chestii dezumanizeaza.

    • Dupa parerea mea,la fel 😉 Dar stii cum vor multi sa vada ce nu e,ca sa zica ca e (un fel de)arta. De fapt,pozele mie nu-mi plac deloc,si nici nu apreciez asa gen de poze,si mai degraba cred ca a castigat pentru idee,ca a urmarit-o pe prostituata aia peste tot.Cred ca eu nu inteleg arta asta contemporana de multe ori,dupa cum nu inteleg nici poeziile violente,oricat ar fi ele de laudate.Dar deseori premiile se dau pentru ceva iesit din tipar,nu pentru ceva neaparat bun,sau care sa te faca sa te simti bine cand te uiti.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s