Gânduri galbene / O rochie de 20 de ani

imagescaw0ror8     y

Îmi place galbenul.Nu cred că e mereu culoarea mea preferată.Când e vorba de haine, își dispută locul cu gri-ul.Mai ales aici, pe meleagurile daneze reci și unde lumina parcă bate altfel,și o haină galbenă mai că -ți ia ochii. Dar doar așa.Altfel,nimic parca nu se compara cu galbenul.Sau și mai bine,combinația dintre gri și galben e fascinantă și intrigantă.Ca o zi de vară scandinavă cu nori gri nedeslușiți, care nu știi când vin să se reverse sau doar vin.Și cu soare privind curios înspre adunăturile de nori întrebându-se care le-o fi intenția în ce-l privește.

Îmi place galbenul pentru că e atât de vesel.Floarea- soarelui, mereu am senzația că parcă-mi zâmbește. Sau că-mi râde de-a dreptul,cu gura mare și plină de dinți negri precum fiu-meu când a mâncat pământ din grădină. Eu oricum nu ma pot abține să nu-i arunc un zâmbet inapoi,mă binedispune,e inlocuitor pentru soare atunci  când el nu se arată.

i116

Pentru trandafirii gabeni am o slăbiciune.Acum mulți ani găsisem unul pe preșul de la ușă,întorcându-mă acasă.Stătea cuminte și mă aștepta.Și eu imi amintesc de el și in ziua de azi ,uneori,când primesc trandafiri galbeni.

Galbeni erau și o pereche de teniși care făceau să-mi bată inima mai tare pe la 13-14 ani.Erau doar o singură pereche în toată școala , sfidând pe vremea aceea a anilor ‘ 80 toți pantofii negri de băieți.

dimages

Astă- vară mi-am luat o cămașă galbenă.Rareori e timp de ea s-o port, dar daca soare nu e,măcar să fie galben la mine in dulap.Precum câmpiile de rapiță de pe marginea autostrăzii.

Și luna e galbenă și-mi place- deși stau și mă gândesc că n-am mai vazut-o de mult,e scumpă la vedere precum colegul ei din schimbul 1.

Am fantezii cu pantofi galbeni.Mereu am avut fantezii cu galben,de altfel.It comes and goes.

p1401

Din când în când îmi vine să-mi scot pantofii maro și practici (când ai de mers la școală dupa copii sau de împins căruț) , asezonați cu haina gri și să-mi pun pantofii ăia galbeni care m-ar face cu vreo 7 cm mai înaltă și mai sexi. Cu pantofii galbeni la haina gri pășind grațios peste băltoace și toate privirile să se îndrepte înspre mine intrigate : Uite-o și pe fata asta în pantofii ei galbeni.Unde s-o crede,în Țara Soarelui? Nu știe că aici e Țara Crem?

Într-o zi pantofii ăia vor fi ai mei,știu asta.Până atunci ,mai realistică pare o umbrelă galbenă.

yellow umbrella

În vara aceasta va avea loc întâlnirea de 20 de ani de la terminarea liceului.După entuziasmul și încântarea inițiale, mi s-a conturat clar în minte imaginea mea :fără doar și poate,într-o rochie galbenă. Nu albastră, nu roșie,ci galbenă.Ca să-mi pot vizualiza momentul cât mai clar, am luat magazinele virtuale la colindat.M-am plimbat prin România,prin America,prin Franța… pe unde cunoșteam limba vorbită pe străzile virtuale. Când n-am mai știut, am apelat la translator.Ca să mă plimb și prin Italia,Spania și alte țări colorate unde galbenul se poartă firesc. Încă n-am găsit rochia visului meu de vară. Mai e timp,într-adevăr.Dar parcă o mână cerească a avut și mai puțină răbdare decât mine și m-a tras de mâneca puloverului călduros de iarnă: Uite rochia ta, e sub nasul tău,unde o tot cauți? Creată special de un designer –ce zici de asta? -și croită pe măsura ta,ca să nu existe nici cea mai mică imperfecțiune. Și mai ales, de mătase, că doar te știu că n-ai purta ceva sintetic, uite vezi,asta e defectul tău: natural și bio să fie totul,că altfel nu discuți,da,da,știu… Te-am văzut când ți-am pus imaginea rochiei sub nas,ai tresărit,dar nu te-ai lăsat purtată de entuziasm până n-ai citit acolo 100% mătase. Ba până și descrierea ți se potrivește, mai mult decât la
oricare altă rochie, e descrierea ta,așa cum ești, vezi? Știu că e exact ca-n imaginația ta,că altfel nici nu ți-aș fi arătat-o.Dar e rochia ta, vezi, e rochia întâlnirii tale de 20 de ani!

5

(“Pari fragilă, dar în realitate ești puternică și îndrăzneață. Te implici total în proiectele în care crezi, iar asta te ajută să ieși victorioasă. Pentru că arzi ca o flacără, ți se potrivește aceasta rochie solară, modernă, cu detalii florale feminine”).

2o de ani… Cu rochia asta,voi arăta ca de 2o.Mintea deja mi-o ia razna, o rochie galbenă de mătase într-o zi de august ,în care voi avea aproape jumătatea vârstei de acum, în care nu voi avea 3 copii, în care timpul se va întoarce în liceu și va sta acolo încorsetat până voi scoate rochia de pe mine…

Ca o Cenușăreasă, a doua zi mă voi grăbi acasă,aici,pe tărâmuri scandinave.Poate voi adormi în avion,după o noapte de petrecere,și voi visa frânturi reale de bal.Poate acasă, o voi mai purta o dată,peste doar câteva seri, în gradina mea, când îl voi auzi pe Joe Cocker foarte aproape de mine, vis-´a-vis,în parc, cântându-mi live,și răsunând în toată strada, “You Can Leave Your Hat on”. Îi voi spune :No, mr Cocker,this time I will leave my dress on. Atât de mult cât se poate,într-o noapte scandinavă albă, cu astfel de muzică ireală și totuși incredibil de reală ,cu un pahar de vin și cu un soț alături.

h628x471

PS: Astăzi am primit trandafiri. De obicei sunt roșii.Gând la gând trage, se pare.Minunată potrivire.

tg003n2.jpg

PPS: Iaurtul chiar e nelipsit din frigider.  Și altfel, ai și tu șansa să porți o rochie creată pentru tine ,căreia tu să-i creezi povestea ei .Doar :

Cumpără Activia.

Adună bonurile fiscale și înscrie informațiile pe site-ul Activia sau prin SMS la 1843.

Cu 14 Activia intri in tragerea la sorti pentru una dintre cele 42 de rochii de designer.

tttgalben_pe

Articol pentru Campania pentru bloggeri,organizată de Activia.

LATER EDIT : Nu, n-am câștigat rochia de la Activia si bine am facut, caci rochia mea va fi de 100 de ori mai frumoasă și n-aș fi gasit-o altfel.E in combinatia mea de culori preferate,gri si galben:
http://fr.dawanda.com/product/44621610-Line-A-with-lemon–yellow-ribbon

Advertisements

13 thoughts on “Gânduri galbene / O rochie de 20 de ani

  1. Stii ce cred…ca puteau sa puna la bataie macar 2 rochii daca nu 3 ! Cred c-ar fi avut mai multi inscrisi, oricum n-au mediatizat destul…..deci ceva lipseste la campania asta
    In rest, toate bune, rochiile -s frumoase dar mie numai cea corai mi se potriveste

  2. Pingback: My yellow mini dress /Rochița mea galbenă |

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s