Omul gospodar isi face vara sanie

Azi am dat peste un mic târg in oras.Foarte mic,niste tonete cu diverse chestii, nu multe,brânzeturi si dulciuri olandeze, brânzeturi si masline italienesti, pulovere si reni finlandezi. Olandezii erau de la ma mama lor, baieti blonzi si cu aspect specific, cu limba la fel. Italienii mi s-au parut est-europeni, in afara aluia mai batrân, seful probabil. Ala vorbea italiana si ia mai tineri si asa mi-am zis eu ca or fi oamenii italieni la urma urmei si asa arata ei. Finlandezul cred ca era unul, si ala vorbea engleza cu aia din jur..Si era ocupat cu pulovere,papuci, haine, toate cu aspect de iarna, ca doar venea omul din Laponia pe meleaguri sudice. Eu mi-as fi luat o pereche de manusi pe loc, ca tot ma bombaneam pe strada ca nu le luasem de acasa si-mi inghetau mâinile,dar cum se poate in iunie? Asta pe lânga haina de iarna de noiembrie sau de decembrie caldut. M-am uitat la reni, m-am uitat la papucii pufosi ,am plecat in calea mea. Zgribulita in vânt. Si cu ploaia marunta care incepuse.

Peste vreo ora m-am reintors, soarele aparuse de data asta, era nitel mai cald dar cât sa nu ma mai uit cu jind la manusile finlandezului. Asa am aflat ca italienii aia cu look estic erau români,ca i.am auzit vorbind. Nici macar nu m-am mirat.Poate putin, pentru ca eram convinsa ca-s slavi.

Concluzia de azi a fost ca omul gospodar isi face vara sanie pentru ca are nevoie de ea tot vara.Sau isi cumpara manusi pentru ca are nevoie de ele. Vikingul nu intelege cum de mi-e frig , cänd e vara.Si el sta in tricou si pantaloni scurti fie vara fie iarna,oricum.Mie la 12 gr. mi se pare noiembrie.Copiii mei ies afara in bretele. Mie tot frig imi e. Astept vara din tara.Cica in iulie vor fi aproape 40 de grade.Iuhuuuu! Abia astept sa ma topesc in asfalt si sa dea canicula peste mine .

This slideshow requires JavaScript.

Advertisements

11 thoughts on “Omul gospodar isi face vara sanie

  1. te vedem noi in iulie:) Romania este umeda vara deci nu poti respira…pe litoral e altceva, dar in orase simti doar poluare si praf.

    • Stiu, si la Piatra e umed ,mai umed decat in sud. Dar nu prea ma plang de vreme cat sunt acolo, a stiu a ma intorc si dau drumul la caldura deja din august.

  2. Pingback: CEREMONIALUL DE PETRECERE LA ROMANI -1- » Zinnaida

  3. Pingback: CEREMONIALUL DE PETRECERE LA ROMANI -1-

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s