Giro d’ Italia

Pentru o zi ne-am mutat in Italia. Italieni pe strazi, italiana in difuzoare,iar cremul danez a fost inlocuit de roz. Poate doar elicopterele care ne-au dat desteptarea si ne-au vâjâit urechile de dimineata sa fi fost un semn ca totusi ceva se intâmpla in orasul nostru si nu ne-am trezit noi deodata in Sudul Europei. Si nici vremea nu parea a fi de sandale.

Clar, orasul nostru era in agitatie,muzica si mirosuri de crenvursti pe gratar,popcorn,zahar ars de la vata pe bat . Si cu o populatie dubla peste noapte. Si mai ales, atâtea biciclete n-am vazut in toata viata mea .Circulatia masinilor a fost oprita mai toata ziua, asa ca bicicletele le-au luat locul. De altfel asa ar fi fost si  cel mai indicat pentru asa eveniment.

Cum am ramas acasa cu copiii,scolile si gradinitele fiind inchise, i-am luat in grup organizat  la o raita prin oras. Si bine am facut, ca ne-am bucurat ochii de roz for a change, ei si-au incantat simturile gustative cu inghetata, eu mi-am incântat simturile vizuale cu barbati frumosi   italieni ,si cand am terminat de preumblat pe strazile centrale ne-am dus spre locul de unde ar fi sosit ciclistii. N-am avut de asteptat prea mult, lumea multa era deja,camera mea foto pregatita,haideti baieti ! 🙂

Baietii au trecut ca vantul si ca gandul, in vreo 3 ture urmarite indeaproape de elicoptere care nu doar  au zapacit pescarusii,dar mai aveau putin si ni se asezau pe crestetele capetelor. Insa momentul trecerii lor a fost foarte puternic,pe langa viteza luminii a mai fost si o explozie de culoare, albastru mai ales, dar nu numai, o mare incântare. Aplauze,viteza si multa culoare, asta imi amintesc. N-am putut sa deslusesc nici un chip, decat mai târziu,cand s-au oprit.

Si uite asa, s-a terminat si asta. Stiam ca va fi inca de anul trecut. Din pacate,primarul orasului,care a avut un rol important in organizarea evenimentului aici, a murit ieri subit, la 56 de ani – pe bicicleta fiind, pe un traseu pentru azi- si n-a mai apucat sa traiasca momentul atât de asteptat.Si astfel a fost anulat si traseul VIP, unde ar fi participat desigur primarul,dar si printul mostenitor Frederik.

Cu siguranta urmatorul moment de insemnatate al orasului il vor constitui funeraliile, unde cred vor fi prezenti si primul ministru si alti ministri, intrucât primarul a fost un politician de vaza, ministru pe diverse posturi ani la rând.

Dar daca el n-a mai ajuns sa-si vada efortul si realizarea cu ochii, l-am trait noi ceilalti, ne-am bucurat de el si poate asta sa fi fost de ajuns. Poate ca orasul n-a vibrat la  maxima intensitate din acest motiv- multe activitati fiind anulate- poate ca experienta de azi i-a mai fost temperata,dar pentru noi si altii ca noi trairea a fost reala si frumoasa.Orele au trecut si ele una dupa alta ca vântul, copiii au zis ca au avut o zi minunata. Grazie Italia!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s