O data in viata

Se intâmpla unele lucruri, si apoi ramân inscriptionate undeva in minte,ferecate bine, de unde le putem scoate uneori,sa ne uitam la ele,sa ne le revedem cu bucurie si sa le punem la loc in cufarul mintii.Si mai ramân in inima trairile care sunt tumultoase tare când se intâmpla momentele unice,si daca atunci inima zboara precum un fluture si-i simti bataile precum cele de aripi, mai apoi simtirile astea ramân acolo,si tot asa când amintirile astea sunt scoase din cufarul mintii, se retrezesc si in inima trairile, poate tot mai putin intense in timp, sau poate nu, dar stii c-au fost,s-au intâmplat aievea, si tu ai fost parte din ele.

Nu stiu altii cum sunt, dar eu traiesc din plin orice moment care ma bucura, care e altfel,care ma face sa zâmbesc si dupa ce s-a intâmplat.Ma bucur de lucrurile mici, iar cele mari ma fac fericita de-a dreptul. Acum inca mai astept sa mi se intoarca sângele in vene,inca mai astept inima sa se calmeze din bataia ei nebuneasca, capul sa se limpezeasca. Sau n-astept, le traiesc intens,pentru ca nu se intâmpla zilnic. O sa-mi amintesc si de acest moment unic precum imi amintesc ca ieri intâlnirea cu Regele Mihai si Regina Ana, acum multi ani, la Bicaz. Sau când m-a strâns in brate Johnny Logan. O sa-mi amintesc ca Printul Charles mi-a intins mâna si mi-a spus : “Very nice to meet you”.

Daca e sa rememorez acum,cât inca e proaspat in minte, ma vad incepând ziua cu parfumul de cais, cu soricelul in vizita, cu soare mult si caldura neobisnuita pentru martie. Si stiind ca vreau sa vad daca pot sa zaresc macar steagurile de pe unde ar trece Printul Charles, pentru ca al meu sot imi zisese deja sa-mi iau gândul la mai mult,ca va fi atata politie si securitate si acces interzis ca n-o sa am nici o sansa sa ma apropii macar. Dar eu am zis ca oricum ar fi, pornim in directia aia,ca macar ne bucuram de o plimbare, eu si 2 dintre copii ,ca cea mica n-a avut chef de mers la gradinita azi. Si mi-am luat colierul meu norocos, care deja stiu ca mi-a adus o alta zi de neuitat acum ceva timp, bratara cu fluturele magic care implineste dorinte,copiii si am pornit spre intâlnirea memorabila cu inima deschisa,cu sperante, dar pregatita sa ma bucur de zi,oricum ar fi ea. Am ajuns la locul unde stiam ca se vor intâmpla lucrurile, si am constatat cu uimire ca erau vreo 2-3 steaguri inaltate, niste grupuri de copii de gradinita imbracati aratos si alti cativa oameni,tinând in mâini stegulete ale Danemarcei si Marii Britanii. Au luat si copiii  stegulete si ne-am gasit un loc chiar acolo lânga covorul rosu.Lumea calma, s-au mai adunat niste copii de gradinita si alti doritori sa-i vada pe oaspeti, politisti zâmbitori, fiul meu s-a mai jucat nitel pe covor cât am asteptat si nimeni nu i-a zis nimic ,treceau pe lânga el cu grija sa nu-l loveasca oameni la 4 ace, cu fete calme si zâmbete. Oaspetii au sosit chiar nitel mai inainte decât programat, silentios,masina neagra in spatele unor motociclete de politie.Si iata-l,Printul Charles apare din masina, si Camilla lânga el. Calmi, placuti,modesti in nobilitatea lor,se opresc si saluta in jur,oamenii flutura steguletele. Din pacate se opresc la cei din partea opusa mie,si n-am ocazia sa-i privesc in ochi.Si trec de mine, si se opreste Printul dintr-odata si in partea asta,dar deja mai departe de mine. Si eu ma uit dupa el, coplesita de momentul in care sunt si totusi ceva in mine imi spunea ca nu se poate, vreau mai mult de la momentul asta,nu pot sa-l las sa treaca pe lânga mine chiar asa. Intr-un impuls de moment mi-am luat baiatul in brate si m-am indreptat spre usa pe care se pregateau sa intre oaspetii.Eram doar eu si fotografii,reporteri,ce-or fi fost. Inainte sa intre mi-a intins mâna , eu am zis :”hello” cu glasul gâtuit de emotie. El a zis : “very nice to meet you”.Si asta a fost,a fost acoperit de cei din jurul lui. Eu am ramas cu un zâmbet persistent inca o bucata de drum inapoi acasa, cu sentimentul ala ca ceva extraordinar mi s-a intâmplat, ca asa ceva nu mai traiesc a doua oara, ca ma simt recunoscatoare pentru inca o zi magica,minunata,coplesitoare.

Când am ajuns acasa, un fluturas pe care mi-am tot dorit sa-l vad in florile copacilor si niciodata nu s-a intâmplat- batea din aripioare pe o floare de piersic. In timp ce-l contemplam bucurându-ma de el, n-am mai stiut pentru secunde daca nu sunt chiar eu cea cu sufletul zburând si aripi parfumate de fluture.

EDIT : Dupa 1 an. Piersicul are abia un mic inceput de mugure,fluturii nici n-au aparut inca, zapada e prezenta inca suficienta,temperaturile sunt minime. Iar Primarul orasului,care apare in prima fotografie, in dreapta,a murit de un atac de cord deja la cateva luni dupa acest eveniment.

Advertisements

13 thoughts on “O data in viata

  1. Frumoasă întâmplare; şi prinţul Charles şi fluturele rarisim şi imagini reuşite… toate într-o splendidă zi de primăvară cu soare! Asta e o numesc o formă de manifestare a norocului. Bravo!

    • sa stii 🙂 Ba m-am gandit si ca e 27, adunat da 9,nr meu preferat :D. M-am agatat de toate motivele, de la cele evidente in asa dimineata frumoasa ,la cele adaugate, precum colierul si bratara creatoare de minuni,cum le zic eu, si toate impreuna au lucrat la bucuria mea. Ba pana si faptul ca cea mica a vrut sa stea acasa, alta data m-as fi iritat,ca e mai usor de plecat la drum doar cu unul in carut, de data asta n-am incruntat nici o spränceana, am pornit de la ce am avut cu gandul ca n-am sa las amanunte sa-mi strice intentia, si in final chiar a fost mai bine, mai plina toata experienta.

  2. Ce lumina deosebita strabate aproape fiecare post si fotografia a ta- super. Vitalizeaza, inspira- ca sa nu mai spun ce m-a bucurat sa o vad pe Camilla aici la tine- mi-e draga 🙂

  3. Foarte frumos, Irina. Și bratara cu fluturele magic care implineste dorinte, am și eu nevoie de una! Seară frumoasă!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s