Trandafirul din cer

Când te trezesti intr-o dimineata mohorâta si tragi perdelele sa intre macar lumina cea voalata de nori in casa, si-ti ridici ca din intâmplare privirea spre cer, nu te astepti sa vezi in peisajul gri de iarna cu copaci chei , o pata de roz. Care se mai si leagana in bataia vântului, de iti trebuie niste secunde bune sa o focalizezi si sa realizezi ce e. Si apoi te uiti cu uimire si scapi  un : “wow”. Si inca unul. Si te repezi afara in gradina in pijamale, la o temperatura la limita inghetului. Si simti asa o mare incântare care te invadeaza precum vinul fiert intr-o seara infrigurata si care-ti incalzeste inima.Si care ia locul neincrederii. Pentru ca-l vezi acolo sus, si nu mai e nici o indoiala.Te intrebi doar de când si-o fi petrecut el timpul acolo, in solitudine,  maiestuos si prea indraznet de colorat in miezul iernii. Si -ti mai trece un gând intrebator prin minte : trandafirii nu mor iarna? ca toti ceilalti, mai jos, mai aproape de pamânt.

Dar desi iubesti toti trandafirii din gradina, pentru asta ai un sentiment mai puternic cumva.Il admiri,pentru ca e un trandafir cu vointa.N-a avut prea mult noroc de un loc insorit si spatios pentru ca s-a gasit sub cais.Dar el s-a inaltat precum lujerul si si-a facut loc printre ramurile si frunzele caisului, mai sus, tot mai sus.”Printre spini,spre stele”.Din cauza asta nici nu l-ai remarcat de la inceput ci peste mult timp. Prima data te-a uimit sa-l vezi acolo sus. Dar ti-ai dat seama ca el e fericit acolo, ca-l mângaie soarele.Ba e chiar mai aproape de el, asa incât ii poate deslusi si zambetul lui de soare imbatat de parfum si  placut surprins sa-l  vada aproape cocotat pe un nor .

Acum te-a dat gata cu incapatânarea lui.Tocmai când credeai ca nu te mai poate surprinde cu nimic.Iata-l tot acolo sus,strajuind departarile, marea argintie,pescarusii infrigurati.Sfidând culorile de bun simt ale acestui anotimp.

Si te cuprinde asa un mare drag de el.Ai vrea sa te urci in copac, sa-l cuprinzi in palma si sa-i dai un sarut parintesc pe fruntea-i de trandafir. Te multumesti insa sa-i zambesti cu multa iubire de jos,de pe pamântul rece dar nu-ti mai este frig, simti cum te invaluie caldura,dragostea,increderea,optimismul. Ai adaugat o minune existentei tale, te-ai mai imbogatit cu o lectie de vointa din natura care oricum te inspira si te surprinde necontenit.Ti-ai reamintit ca perseverenta,determinarea si rabdarea te duc departe, te inalta d/ in visele tale.

Minunile sunt in jurul nostru, noi nu avem timp sa le vedem.Poate le-am observa mai degraba ,daca ne-am mai ridica uneori privirea spre cer .

Trandafirul roz de ianuarie – a doua zi ,cu soare

Advertisements

9 thoughts on “Trandafirul din cer

  1. Pingback: Trandafirul din cer | Copiii Silving

  2. Pingback: Povestea trandafirului din cer | Silving

  3. Pingback: Trandafirul din cer | Silving

  4. Tare frumos ai scris despre trandafirasul cel viteaz! Stii ca selectia naturala se extinde si asupra plantelor si animalelor, nu doar in lumea oamenilor, nu? Iata o poveste de succes despre un trandafir care poate schimba lumea! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s